Jak přidat specializované aktivity do apky Cvičení

Jaro oficiálně začalo a přineslo i chuť trávit více času venku při cvičení. Samozřejmě, že svůj pokrok budeme měřit Apple Watch, protože upřímně řečeno, všichni máme rádi, když vidíme, jak se v průběhu času zlepšujeme.

Od roku 2017 Apple v aplikaci Cvičení nabízí široký výběr různých sportů, od alpského lyžování až po zápas, včetně taichi, mysli a těla, rybaření, regenerace a mého oblíbeného curlingu. Pojďme si ale nejdříve udělat jasno v pojmech: aplikace Cvičení (Workout) je pouze na vašich Apple Watch, data z ní využívají aplikace Aktivita a Zdraví na vašem iPhonu. Proto je docela důležité, abyste svému iPhonu dodávali správná data, včetně správného typu sportu.

Proč přidat další typy aktivit?

Když začnete používat Apple Watch, aplikace Cvičení ve výchozím nastavení zobrazuje nejběžnější aktivity, jako je Běh venku, v hale, Chůze a samozřejmě Další. Když začnete aplikaci používat, seznam se doplní o posledně použitá cvičení. Pokud chcete začít cvičit, můžete si pohodlně vybrat mezi posledními používanými sportovními aktivitami. Proto chcete mít své oblíbené sporty uvedené v užším seznamu na svých hodinkách, abyste je mohli snadno spustit, vidět v aplikaci pro iPhone a sledovat své sportovní výsledky. Také to pomáhá hodinkám rozpoznat daný sport a dokonce navrhnout, abyste jej začali logovat zpětně.

Jak přidat svůj oblíbený sport

Vokamžiku, kdy provozujete jiný sport, řekněme golf, musíte začít s Dalším.

  • Otevřete aplikaci Cvičení na svém Apple Watch.
  • Přejděte na položku Ostatní a stiskněte tlačítko Start.
  • Cvičení ukončete posunutím doprava a stisknutím tlačítka Konec.
  • Vidíte shrnutí cvičení. Klepněte na šedou kartu Název cvičení.
  • Přejděte dolů abecedně uspořádaným seznamem a vyberte Golf. Ve spodní části souhrnu stiskněte Hotovo.

Příště, až otevřete aplikaci Cvičení, uvidíte golf v užším výběru možností. Golf také najdete v aplikaci Aktivity a Zdraví.

Jaké máte další možnosti pro sledování tréninků?

Jak jsem zmínila, aplikace Cvičení dodává data do aplikace Aktivita na iPhonu. Pokud chcete sledovat podrobněji další sporty, existují pro to tuny aplikací. Všechny pracují stejným způsobem: můžete si ji stáhnout do svých Watch, na hodinkách měřit samotný sport a analyzovat výsledky v aplikaci pro iPhone s pěknou grafikou a statistikami.
Podívejme se na ty nejoblíbenější:

Běh a cyklistika

Strava, Runkeeper, Nike Run Club, Endemondo, Runtastic

Tyto aplikace obvykle nabízejí stejnou funkčnost, měří následující parametry: vzdálenost, trvání, průměrné tempo, aktuální tepová frekvence. Rozdíly mezi nimi samozřejmě existují, od výzev ke komunitním funkcím a designu. Nepodceňujte výběr aplikace a ještě předtím proveďte rešerši, protože změna aplikací v polovině běžecké sezóny může zkreslit údaje o vašem pokroku. Česká republika je také zemí cyklistů, každý umí jezdit na kole odmalička a na jaře začíná cyklistická sezóna. Dobrá zpráva je, že většina z těchto aplikací může použít také pro cyklistiku, lyžování a další.

Posilovna

Streaks Workout

Máte 6 minut denně? I to stačí k tomu, abyste si zlepšili kondici. Streaks Workout vytváří kustomizované tréninky na 6, 12, 18 nebo 30 minut.

Gymaholic

Pokud jste v posilovně každý den a máte rádi vzpírání, to je aplikace pro vás. Sleduje sety a opakování a dokonce vám ukáže dokonalé provedení zvedání.

Pedometer++

Počítá vaše kroky, uděluje vám hezká ocenění, odznaky a měří i celoživotní výsledky. Také sleduje další cvičení, jako je běh nebo turistika.

Nicméně, i v této oblasti platí quid pro quo. Můžete použít univerzální aplikaci Cvičení a sledovat všechny různé sporty, nebo si stáhnout vyhrazené, komplexní aplikace pro každý z nich. Dáváte přednost jednoduchosti použití, nebo chcete získat co nejvíce dat? Našli jste optimální řešení pro měření vašeho sportovního života?

Dejte nám vědět v komentářích, jak jste si svoje Watch nastavili!