Jak při sdílení vizitky odeslat jen vybrané informace

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak s někým sdílet své kontaktní informace, je poslat svou vizitku. Ta obsahuje vaše jméno, telefonní čísla, e-mailovou a poštovní adresu a další údaje, které k ní přidáte.

Někdy se ale může stát, že nebudete chtít sdílet všechny tyto informace. Aplikace Kontakty na Macu nabízí praktickou funkci Moje vizitka. Díky ní se můžete přesně rozhodnout, jaké údaje budou sdíleny, když odešlete svou vizitku. Podívejme se, jak na to.

Jak vytvořit svou vizitku v Kontaktech na Macu

Otevřete aplikaci Kontakty na Macu a poté postupujte podle následujících pokynů, abyste omezili podrobnosti odeslané s vizitkou.

  • Na horním panelu klikněte na Kontakty> Předvolby.
  • Vyberte záložku vCard.
  • Zaškrtněte políčko Povolit skrývání údajů na mé vizitce.
  • Zde máte také možnost zrušit zaškrtnutí následujících dvou polí: Exportovat poznámky do vCards a Exportovat fotografie do vCards. Pokud je necháte zaškrtnuté, budou samozřejmě všechny poznámky nebo fotografie, které jste připojili ke své vizitce, zaslány spolu s ní. Takže pokud je nechcete ke své vizitce připojit, zrušte zaškrtnutí těchto políček.

Jak vybrat údaje

Potom otevřete svou vizitku. Můžete to udělat rychle kliknutím na Vizitka> Otevřít moji vizitku v horním panelu.

  • Jakmile se zobrazí vaše vizitka, klikněte dole na tlačítko Upravit.
  • Nyní uvidíte zaškrtávací políčka napravo od vašich informací ve sloupci Sdílet. Jednoduše vyberte zaškrtnutím ty, které chcete zahrnout do své vizitky. Zde můžete také přidat, odebrat nebo upravit jakékoliv údaje.
  • Po dokončení klikněte na Hotovo.

Pokud chcete tyto změny znovu zkontrolovat, sdílejte svou vizitku sami se sebou pomocí aplikací Zprávy, Mail nebo jiné možnosti z nabídky sdílení.

Klikněte na tlačítko Sdílet vpravo dole a vyberte požadovanou možnost.

Když obdržíte a otevřete svou vizitku, měla by obsahovat pouze vybrané údaje.