Jak používat funkci Vše zapnuto na Apple Watch Series 5

Jednou z hlavních nových funkcí Apple Watch Series 5 je displej Vždy zapnuto. Tato funkce je ve výchozím nastavení zapnutá a může být v různých scénářích velmi užitečná. Stále však existují důvody, proč ji deaktivovat nebo přizpůsobit. Přečtěte si několik tipů, jak používat displej Vždy zapnuto u Apple Watch Series 5 a jak jej také vypnout.

Apple Watch Series 5 je první verze, která obsahuje displej Vždy zapnuto, což je funkce, kterou mnozí uživatelé požadovali. S displejem Vždy zapnuto přichází několik skvělých výhod. Například vám umožňuje diskrétně zkontrolovat čas a další informace, aniž byste museli klepnout na obrazovku Apple Watch nebo otáčet a zvedat zápěstí.

Dalším skvělým případem použití této funkce je cvičení, protože díky displeji Vždy zapnuto máte vždy aktuální informace o průběhu cvičení, aniž byste se museli dotknout hodinek nebo zvednout zápěstí. Pokud jde o každodenní použití, bude také snazší mít přehled o tom, kolik je hodin, když máte plné ruce ruce a nemůžete displej snadno aktivovat.

Apple popisuje, jak tato funkce funguje:

Funkce Vždy zapnuto je na Apple Watch Series 5 ve výchozím nastavení zapnutá. V tomto režimu je vždy vidět čas a taky ciferník nebo poslední aktivní aplikace.
Aby se prodloužila výdrž baterie, displej ztmavne, když otočíte zápěstí dolů nebo když ho zakryjete rukou. Zvednutím zápěstí nebo klepnutím na obrazovku se všechno znova plně rozjasní a aktivuje se obrazovka, abyste hodinky mohli ovládat.

Přesněji řečeno, všechny aplikace kromě ciferníku nebo aplikace Cvičení jsou rozmazané, když nemáte zvednuté zápěstí.

Tato funkce může být užitečná v několika ohledech. Existují však scénáře, ve kterých budete chtít funkci Vždy zapnuto vypnout. Může to být například situace, když vám zbývá posledních pár procent baterie nebo když chcete skrýt před ostatními osobní informace na obrazovce Apple Watch, jako jsou události kalendáře nebo zprávy.

Zejména oznámení se nezobrazují na ztlumeném displeji Apple Watch, když máte zápěstí dole.

Jak vypnout funkci Vždy zapnuto na Apple Watch

  • V Apple Watch otevřete Nastavení.
  • Přejeďte prstem dolů nebo pomocí korunky Digital Crown přejděte na Displej a jas.
  • Klepnutím na Vždy zapnuto funkci vypnete.

Apple také upozorňuje, že si můžete vybrat možnost „Skrýt citlivá data komplikací“. To znamená, že informace, jako jsou události v kalendáři, zprávy a srdeční tep, zůstanou skryté, když máte zápěstí otočené dolů.

Nové hodinky Apple Watch mají obrazovku Vždy zapnuto, která ukazuje ciferník hodinek a aplikaci Cvičení, i když nemáte zvednuté zápěstí. Všechny ostatní aplikace jsou rozmazané s digitálními hodinami v rohu. To zahrnuje i obrazovku Teď hraje, i když se zvuk přehrává z vašeho iPhonu, což zabraňuje tomu, aby se váš ciferník okamžitě zobrazil.

Když máte zápěstí dole, čas a komplikace na ciferníku se aktualizují jednou za minutu a informace se zobrazí následovně:

  • Časové komplikace, jako jsou Stopky a Časovač, zaokrouhlují zobrazené informace na minutu.
  • Komplikace, které ukazují aktuální data, jako je Kompas a Hluk, nejsou aktivní.
  • Další komplikace, jako jsou Kalendář, Počasí a aplikace třetích stran, se aktualizují jednou za minutu nebo podle potřeby.