Jak obejít stahovací limit 150 MB na App Storu

Nemůžete z App Storu stahovat přes mobilní data aplikace větší než 150 MB? Problém není na vašem přijímači. Ukážeme vám, jak se této prastaré regulace zbavit.

Pan Jonathan Ive a jeho kamarádi v Applu se zuby nehty drží jednoho prastarého pravidla. Nikdo nezná jeho původ a nikdo nepochybuje o tom, že je úplně zbytečné. Politika Applu vám neumožňuje přes mobilní data stahovat z App Storu balíčky větší než 150 MB.

Některým věcem nerozumíme. Před 5 lety se jednalo o užitečnou regulaci. Kdyby uživatel zapomněl přepnout z dat na wifi, mohlo by se měsíční vyúčtování dostat do nepříjemných výšin.

Mohli jste si dokonce nastavit, aby se přes mobilní data nestahovalo prakticky nic. Apple v té době omezil stahování na 100 MB, které vám sice umožnilo si stáhnout aplikace jako Facebook apod., ale větší hru už jste si nestáhli.

Loni toto omezení navýšil na 150 MB, což značí, že na toto pravidlo Apple nezapomněl a z nějakého důvodu ho ponechává aktivní. Systém vám sice umožní tento limit překročit o 10-20 MB, ale to je vše.

Nicméně v těchto dnech už i čeští operátoři nabízí datové balíčky, které dovolují stahovat větší množství dat. Proč toho tedy nevyužít?

Existuje řešení, které sice není žádné kouzlo, ale oficiální řešení to také rozhodně není. Začněte stahovat přes mobilní data nějakou větší aplikaci. App Store vás vyzve, abyste se pro stahování připojili k wifi síti. Stahování sice začne, ale zastaví se na 0 %. Na Home Screenu se zobrazí ikona aplikace.

Ta tam zůstane do doby, dokud se nepřipojíte k síti wifi, nebo ji nesmažete. Systém lze ovšem obejít změněním data v iOS:

  1. Vstupte do Settings.
  2. Vstupte do General.
  3. Vstupte do Date and Time.
  4. Vypněte Set Automatically.

A je to. Aplikace se začne stahovat přes mobilní data. Po stažení můžete opět automatické nastavení data a času aktivovat.