Jak aktualizovat aplikace ve vašem iPhonu s iOS 13 a iPadu s iPadOS

Proces aktualizace aplikací pro iPhone a iPad se v systémech iOS 13 a iPadOS trochu změnil.

Karta Aktualizace v aplikaci App Store v systému iOS 12 byla nahrazena novou kartou Arcade v systémech iOS 13 a iPadOS, stalo se tak před spuštěním služby herního předplatného na podzim minulého roku.

V důsledku toho se aktualizace aplikací přesunuly pod vaším profilovým obrázkem v App Store.

Podle návodu iDownloadBlog vás naučíme, jak najít rozhraní aktualizací v iOS 13 a iPadOS a jak nainstalované aplikace na iPhonu a iPadu aktualizovat.

Jak aktualizovat aplikace v iOS 13 a iPadOS

Chcete-li nainstalovat dostupné aktualizace aplikací na iOS 13 a iPadOS, postupujte takto:

  • Na vašem iPhonu s iOS 13 nebo iPadu s iPadOS otevřete aplikaci App Store.
  • Klepněte na svou profilovou fotku Apple ID v pravém horním rohu.
  • Přejděte do části dostupné aktualizace. Pokud tuto část nevidíte, aktuálně nejsou k dispozici žádné aktualizace pro aplikace nainstalované na vašem zařízení.
  • Podívejte se na seznam dostupných aktualizací. Klepnutím na Aktualizovat vše si zařízení stáhne a na pozadí aktualizuje všechny aplikace. Chcete-li aktualizace nainstalovat ručně, klepněte na tlačítko Aktualizovat vedle aplikace.

Nedávno nainstalované aktualizace jsou uvedeny pod nadpisem Nedávno aktualizováno.

Další změny App Storu v iOS 13 a iPadOS

Systémy iOS 13 a iPadOS změnily vaše nastavení, takže aplikace se aktualizují automaticky.

Pokud chcete aktualizace stahovat ručně, otevřete Nastavení > iTunes a App Store a přepněte přepínač Aktualizace aplikací pod nadpisem Automatická stahování do polohy vypnuto.

Systémy iOS 13 a iPadOS také usnadňují mazání jednotlivých aplikací z vašeho zařízení přímo ze seznamu aktualizací: jednoduše přejeďte prstem vlevo u kterékoli uvedené aplikace v seznamu a potom klepněte na Odstranit.

iOS 13 a iPadOS přinášejí další významné změny App Storu.

App Store nyní podporuje arabský a hebrejský jazyk, a to napříč redakčním obsahem, sbírkami a seznamy, produktovými stránkami a vyhledáváním. Nově máte možnost stahovat velké aplikace a hry přes mobilní připojení.

A díky změnám ve způsobu, jakým jsou iOS aplikace upraveny, mohou zákazníci očekávat v průměru až 50 % menší aplikace a aktualizace. Stahování je tak rychlejší a méně zatěžuje vaše data.