iPad + Procreate – 10 úžasných digitálních uměleckých děl

Nahradí iPad někdy osobní počítač? Tato otázka je předmětem vášnivých debat, faktem ale je, že pro digitální umělce je iPad ideálním nástrojem. Zde je deset děl, která jsou toho důkazem.

Vydání iPadu v roce 2010 nebylo zásadním úspěchem, v jaký Steve Jobs věřil. Když četl reakce uživatelů, v legendárním generálním řediteli to vřelo. Většina z uživatelů byla nespokojená a tvrdila, že iPad není nic jiného než nadrozměrný iPhone, který může sloužit leda tak k prohlížení webu. Od té doby uplynulo 9 let a iPad prošel mnoha změnami.

K největšímu posunu došlo v roce 2015, kdy Apple začal přizpůsobovat vývoj zařízení profesionálním účelům a představil řadu Pro. „Prémiový“ tablet slavil úspěch a nyní je na trhu jeho 3. generace. I když to Jobs vehementně popíral, v úspěchu iPadu hrála důležitou roli také Apple Pencil. Pro umělce je naprosto nezbytná a první generaci Apple Pencil podporovaly naštěstí také modely iPad mini a Air. Na to, abyste mohli používat Apple Pencil, tedy nemusíte kupovat iPad z řady Pro.

Jedním z nejoblíbenějších nástrojů umělců je aplikace Procreate, kterou vývojářské studio Savage Interactive již od roku 2011 neustále vylepšuje. K dispozici je ve 13 jazycích a je to v podstatě kompletní ateliér plný štětců, textur a barev. Co s ním uděláte, je pouze na vaší představivosti – a samozřejmě dovednostech. Zde je několik mistrovských děl z Redditu vytvořených v aplikaci Procreate.

Batman – autographmedia

Rick Deckard – poopkal

Chewbacca – CALudwickArt

Self portrait – scarlettmorningstar

WIP – NicthHier

Still – noddlesyet

Inspired by Marvel and DC – commondumpster

Enchanted by neons – losttonowhere

Joker – blueball print

It’s-A me, Luigi! – MechaJohnWayne

Pokud se chcete podívat na další umělecká díla vytvořená na iPadu, zamiřte do kolekce Procreate. Neustále aktualizovaná sbírka uměleckých děl představuje ty nejlepší kousky a je nekonečným zdrojem umění vytvořeného na iPadu.

Pokud milujete kreslení, vyberte si ta správná zařízení z nabídky iSTYLE!