iPadOS 17 posouvá práci s PDF a umožní spolupracovat ve skupině

Novinek z letošního WWDC je mnoho. Ty v iPad OS 17 ale každopádně potěší všechny, kdo na iPadu alespoň občas pracují s PDF soubory. Díky vylepšením chystaným pro podzimní iPadOS 17 to totiž bude zase o něco snazší.

Zásadní novinkou je automatická detekce, která využívá technologii strojového učení a identifikuje pole v PDF. Můžeš je tak rychle a snadno vyplnit bez jakéhokoli dalšího softwaru. Funkce navíc umí pracovat i s naskenovanými fotografiemi dokumentů, což výrazně urychlí práci.

Seznam se s Live Collaboration

Další nástroj, který posune práci s PDF na další level, se jmenuje Live Collaboration. Díky ní budeš s dokumenty moci snadno pracovat ve skupině a v reálném čase vidět všechny změny. Spolupráci navíc snadno zefektivníš hovorem přes FaceTime, který s Live Collaboration funguje v symbióze a spolupráci na PDF dokumentech tak posune na úplně nový level – ať už vyplňuješ dotazník, edituješ dokument se spolužáky nebo třeba ladíš prezentaci s kolegy z druhé strany světa.

Sdílení v reálném čase

Přímo v aplikaci Poznámky můžeš s novou funkcí pracovat i s více PDF soubory najednou a sdílet je přitom s dalšími uživateli. Změny se projeví hned na každém zařízení – takže vezmi Apple Pencil do ruky a můžeš hned začít editovat třeba domácí úkoly nebo připomínkovat pracovní projekty.

Chceš se na update připravit rovnou s novým iPadem? Vyber si ho u nás.