Hermès řemínek pro Apple Watch - proč stojí i 30 tisíc?

Hermès řemínek je oficiálně tím nejdražším nabízeným páskem pro Apple Watch z nabídky samotného Applu. Co za tím je a proč je tak extrémně drahý?

Apple společně s ostatními Apple Watch produkty představil ve své nabídce řemínek od výrobce vysoce luxusního zboží Hermès pro ty nejnáročnější. Kdo nezná Hermès, tak se jedná o francouzskou společnost vyrábějící šperky, hodinky, kabelky, obuv, ale i parfémy nebo porcelán. Společnost byla založena v roce 1837 Thierry Hermèsem v Paříži a mezi její chlouby například patří kolaborace s automobilkou Bugatti, která představila vlastní limitovanou edici vozu Bugatti Chiron jehož cena se odhaduje na 97 miliónů korun. Je tedy patrné, že spojení Applu a Hermès vyvolalo údiv, obdiv a řemínky se tak pohybují od 1 249 do 1 759 $, tedy zhruba od 27 000 do 38 000 korun - jen za řemínek.

Za tuhle částku bys mohl mít ještě jedny samostatné a klidně i ty nejlepší Apple Watch Series 7 z nerezové oceli. Co se tedy skrývá za tak vysokou cenovkou a proč jej Apple nabízí?

Za vysokou cenovkou samozřejmě stojí samotný materiál. Prvotřídní kůže ve spojitosti s perfektním dílenským zpracováním zajišťuje jedinečnost a ten nejvyšší komfort. O ten se ze spodní strany také stará hypoalergenní vrstva kůže, která zabraňuje alergickým reakcím při dlouhodobém nošení. Hermès na výrobu takových materiálů má samozřejmě své vlastní továrny a koželužny, které se nachází ve Francii a Itálii.



Ačkoliv je to pro někoho možná úsměvné, řemínky společnosti Hermès jsou jedněmi z vůbec nejlevnějších produktů, které firma nabízí. Díky tomu jsou řemínky velmi oblíbenými mezi širší veřejností a od zahájení spolupráce s Applem se jedná o vysoce poptávaný a prodávaný produkt. Takový dosažitelný luxus. O pocit luxusu tě ale určitě přesvědčí fakt, že všechny řemínky jsou vyráběny ručně a jejich výroba není alokovaná do číny, ale pochází právě z Francie. Pod ruční výrobou si můžeš představit desítky hodin vyšívání, zatloukání, pískování, leštění, vyhlazování a tvarování. To vše v tak malém a precizním měřítku, že na to běžný výrobní stroj nestačí.

Apple Watch jsou jednoduše tím nejlepším, co si v segmentu chytrých hodinek můžeš pořídit. Spolupráce s Hermès má nabídnout to nejlepší, co se řemínků týká a tím pádem skloubit to nejlepší s nejlepším.