Ekosystém Apple

Ekosystém Apple - jeden z nejlepších důvodů, proč právě Apple. Žádná jiná firma se nemůže pochlubit tak geniálním propojením zařízení.

Apple nabízí mnoho produktů - od stolního počítače, tabletu přes notebook, sluchátka nebo chytré hodinky a všechny jsou 100% vzájemně kompatibilní. Zkusil sis někdy na jiném telefonu rozepsat SMS a dopsat ji na tabletu nebo počítači? O jednoduchosti ani nemůže být řeč. Znáš například funkci Handoff? Začneš pracovat na jednom zařízení a pak jednoduše pokračuješ na jiném. Díky iCloudu máš soubory dostupné ze všech tvých zařízení. Kdykoli je budeš potřebovat upravit nebo do nich nahlédnout, budeš je mít k dispozici.

Efektivita a dostupnost

Nyní si polož otázku, co je pro tebe důležitější. Zda to, jestli si právě vyfocenou fotku z dovolené můžeš prohlédnout na blízké Apple TV, rozeslat ji známým, ukázat přátelům fotografie z cest a nebo řešit posílání nebo přesouvání na disk. Jednoduše je můžeš nasdílet rodičům, kteří si je též prohlédnou na Apple TV i když jsou zrovna přes půl světa.

Jednoduchost

Nejvíc času ti ušetří právě sdílení a zpracování fotek/dokumentů a dalších věcí na všech tvých zařízeních. Díky Apple tě už nic nezastaví. Nezabýváš se vypínáním Apple music na tvé Apple TV, když odcházíš do práce, protože se vypne automaticky a když se vrátíš domů iPhone začne hrát přesně tam, kde jsi skončil. Je to dokonalá souhra. A hlavně láska na první pohled.

Zabezpečení

Další věc, která stojí za zmínku, je zabezpečení. Když je o něm řeč, vybaví se nám věta: “What happens in your iPhone, stays in your iPhone”, která má své opodstatnění.

Funkce jako Touch ID nebo Face ID jsou zapnuty už ve výchozím nastavení, a proto není nutné ztrácet čas s jejich aktivací, jde o přesné hardwarové zabezpečení pomocí biometrie. Další zabezpečení jako šifrování dat je nedílnou součástí Apple ekosystému. Více informací o bezpečí a zabezpečení najdeš přímo na webu Apple, Apple dokáže v oblasti zabezpečení nemožné.

Jaké jsou tedy důležité body Apple ekosystému?

Hardware a Software

Apple je jediný výrobce na trhu, který pro svůj hardware zároveň vyvíjí i software: Vše mají pod kontrolou. Jde především o optimalizaci, propojení a péči o komfort uživatelů.

Příslušenství

Každý jednotlivý produkt má své doplňky promýšlené od základů - ať už jde o vzhled, bezpečí nebo pohodlí při užívání tvého produktu.


Prohlédnout si příslušenství


Služby a podpora

Jde především o produktovou a technickou podporu, kterou nalezneš v každém autorizovaném servisu. Můžeš také využít kontaktní infolinku.

Bonus na závěr

Apple má více než 1,8 miliardy aktivních Apple ID po celém světě. To už něco nejen o ekosystému vypovídá, ne?