Dosáhněte maximálně přesného měření na Apple Watch

Vaše inteligentní hodinky Apple Watch vám pomáhají stanovit denní cíle aktivity na základě vašich osobních údajů. Pomocí následujících triků zvýšíte přesnost měření, které vaše Apple Watch provádějí.

1. Aktualizujte své osobní údaje

Vaše Apple Watch mohou počítat aktivně spálené kalorie na základě údajů jako výška, hmotnost, pohlaví a věk. Pokud chcete své osobní údaje aktualizovat, otevřete aplikaci Watch na iPhonu, vyberte panel Moje hodinky a potom Zdraví. Klepněte na Upravit v pravém horním rohu a aktualizujte své údaje.

2. Získejte body za pohyb a cvičení

Každá minuta pohybu, která se intenzitou vyrovná rychlé chůzi nebo ji překoná, se započítává do vašich denních cílů cvičení a pohybu. Uživatelům na invalidním vozíku se započítává rychlé postrkování. Aktivity s nižší intenzitou se počítají pouze do vašeho denního cíle pohybu.

Pokud chcete, aby se vám do cíle cvičení započítávala chůze, nechte ruku s Apple Watch přirozeně pohybovat. Pokud jdete na procházku se psem, ruku, na které máte hodinky, nechte volně v pohybu a vodítko držte v druhé. Pokud to není možné, například při tlačení kočárku, můžete získat body za cvičení pomocí aplikace Cvičení. Otevřete aplikaci Cvičení na Apple Watch a klepněte na Chůze venku. Aplikace Aktivita sleduje pohyb jen podle pohybů ruky a akcelerometru, zatímco aplikace Cvičení může využívat akcelerometr, senzor srdeční frekvence a GPS.

3. Ujistěte se, že je zapnutá Detekce zápěstí

Pokud je vypnutá Detekce zápěstí, nebudou se vám zobrazovat hlášení ohledně stání a hodinky nemohou sledovat, jak plníte cíle stání. Při odpočinku nebo lehké chůzi nebude fungovat měření srdeční frekvence na pozadí. Chcete-li toto nastavení zkontrolovat, otevřete na iPhonu aplikaci Watch, klepněte na panel Moje hodinky a pak na položku Kód. Ujistěte se, že funkce Detekce zápěstí je zapnutá.

4. Hodinky si správně utáhněte

Když budete Apple Watch nosit se správně nastaveným řemínkem (ani příliš utaženým, ani příliš volným, s dostatečným prostorem, který nechává pokožku volně dýchat), bude nošení Apple Watch pohodlné a senzory budou moci vykonávat svou funkci.

5. Maximalizujte přesnost měření srdeční frekvence

Aby bylo měření srdeční frekvence při používání aplikace Cvičení co nejpřesnější, musíte mít Apple Watch správně utažené tak, aby těsně doléhaly na zápěstí. Čidlo srdečního tepu musí být v těsném kontaktu s pokožkou.

Pokud zapnete Úsporný režim energie během chůze nebo běhu, čidlo srdečního tepu se vypne. Úsporný režim vypnete tak, že otevřete aplikaci Watch na iPhonu a klepněte na Cvičení> Úsporný režim.

Měření srdeční frekvence nezískáte ani v případě, když vypnete Srdeční frekvenci v nastavení soukromí. Srdeční tep zapnete tak, že otevřete aplikaci Watch na iPhonu a potom klepnete na Soukromí> Srdeční tep.

6. Vyberte správný typ cvičení

Při používání aplikace Cvičení vyberte možnost, která nejvíce odpovídá vaší aktivitě. Pokud například běžíte na běžeckém pásu, vyberte možnost Běh uvnitř. Pokud provádíte cvičení, které nejsou uvedeny v seznamu, vyberte možnost Jiné.

7. Apple Watch nakalibrujte

Pokud chcete měřit spálené kalorie maximálně přesně, nakalibrujte své Apple Watch. Díky tomu budou moci například zjistit, jaká je vaše kondice a průměrná délka vašeho kroku.