Co znamenají stavové ikony a symboly na Apple Watch?

Přinášíme vám významy všech symbolů a ikon, které se zobrazují na ciferníku vašich Apple Watch.

Díky speciálnímu uživatelskému rozhraní hodinek Apple Watch jsou symboly a ikony snadno srozumitelné. Podívejme se, co přesně znamenají.

Nabíjení a uzamčení obrazovky


Stejně jako v případě iPhonu i zde malá ikona blesku představuje nabíjení. Po připojení Apple Watch k bezdrátové magnetické nabíječce vás animace upozorní, že hodinky jsou úspěšně připojeny, a nahoře uprostřed se objeví malá zelená ikona blesku. Pokud vaše hodinky potřebují nabíjení, protože zbývá méně než 10 % baterie, zobrazí se červený blesk.

Na stejném místě může být také malý modrý zámek. Označuje, že hodinky jsou zamčeny a chráněny přístupovým kódem.

Letový režim, režim Nerušit a režim kina

Všechny hodinky od Applu, včetně modelů, které nemají eSIM, mají k dispozici Letový režim. V tomto režimu jsou vypnuté všechny bezdrátové funkce, jako například Wi-Fi a Bluetooth. Letový režim lze aktivovat v Ovládacím centru potáhnutím prstem po obrazovce a klepnutím na ikonu letadla. To, že je režim zapnut, indikuje malé oranžové letadlo.

Režim Nerušit funguje u Apple Watch stejně jako u iPhonu. Když je zapnutý, hodinky nepřehrávají žádná zvuková upozornění, displej zůstává tmavý. Budíky ale budou znít. Funkci můžete aktivovat v Ovládacím centru klepnutím na ikonu malého měsíce.

Režim kina zase umlčí veškerá oznámení a displej lze zapnout pouze stisknutím digitální koruny. Tento režim je ideální pro příležitosti, kdy nechcete rušit ostatní světlem displeje, například v divadle nebo v kině. Chcete-li tuto funkci povolit nebo zakázat, vyberte v Ovládacím centru ikonu masky.

Nepřečtená oznámení, Cvičení a Bluetooth párování

Co se stane, když dostanete na hodinkách oznámení, ale nepřečtete si je? Oznámení jen tak nezmizí. Na uzamčené obrazovce uvidíte malou červenou tečku nahoře uprostřed a oznámení zobrazíte tak, že po ciferníku přejedete prstem dolů.

Pokud se na obrazovce objeví malá zelená postavička, znamená to, že aplikace Cvičení je aktivní. Je to indikátor běhu aplikace, nelze ji spravovat z Ovládacího centra.

A když už jsme zpět v Ovládacím centru, je zde ještě symbol párování Bluetooth. Není to vlastně symbol Bluetooth, ale logo AirPlay, což je vlastní standard Applu. Umožňuje hodinkám Apple Watch připojit se téměř ke každému reproduktoru Bluetooth.

iPhone není připojen a polohové služby

Vaše hodinky mohou ztratit spojení s iPhonem, což se projeví zobrazením ikonky s červeně přeškrtnutým iPhonem v horní části displeje. Hodinky mohou být mimo dosah iPhonu, ale když se dostatečně přiblíží k sobě, znovu se připojí.

Ikona polohových služeb je spojena se službami na vašem iPhonu a používají ji všechny modely Apple Watch k odesílání údajů o poloze do různých aplikací ve vašem iPhonu.

Připojení k mobilní síti a Zamknutí ve vodě

Hodinky Apple s celulárním připojením jsou k dispozici v několika zemích. V případě těchto modelů lze připojení Cellular a Wi-Fi zapnout samostatně v Ovládacím centru. Pokud připojení funguje, objeví se na obrazovce malé zelené tečky. Při nedostatku signálu se zobrazí červené X.

Zamknutí ve vodě se zobrazuje u Apple Watch se standardy IP68, od Apple Watch Series 2 a novějších. Aktivuje se automaticky, když se hodinky dostanou do vody. Apple Watch znovu odemknete otočením korunky Digital Crown.