Co všechno dovede aplikace Fotky v iOS

Každý majitel iPhonu nebo iPadu ví, že aplikace Fotky v iOS dovede víc, než se jeví na první pohled. Pod jednoduchým a minimalistickým povrchem se skrývá úžasná škála inteligentních funkcí pro vyhledávání, úpravy a sdílení vašich nejlepších snímků. Pojďme se podívat, co všechno Fotky dokážou!

Udělejte z Live Photo GIF

V iPhonu nebo iPadu je velmi snadné změnit Live Photo na GIF a okamžitě jej sdílet. Stačí jen potáhnout prstem od středu Live Photo směrem nahoru a zobrazí se možnosti animace, jako live, smyčka, odrážení a dlouhá expozice. Nově vytvořený soubor najdete v albu Animované. Pak už jen stiskněte tlačítko Sdílet v levém dolním rohu a můžete GIF odeslat přátelům přes iMessage nebo e-mail nebo jej sdílet na sociálních sítích.

Anotujte své fotografie

Anotace v iOS nabízí skvělé a praktické nástroje pro anotování fotografií a snímků obrazovky v několika nativních aplikacích. Stačí vybrat fotografii, v pravém horním rohu stisknout tlačítko Upravit a poté v pravém dolním rohu vybrat možnost Další (ikonka kruhu se třemi tečkami). Objeví se menu, kde klepnete na Anotace a pak už si můžete vybrat ze široké škály nástrojů.

Vyberte nejlepší snímek z Life Photo

Někdy se fotka nepovede přesně tak, jak jste chtěli. Váš subjekt mrkl, odvrátil se nebo někdo neočekávaně vstoupil do záběru. Žádný problém, svou jinak zkaženou fotku můžete často opravit výběrem lepšího záběru ze snímků, které tvoří animaci Live Photo. Je to velmi jednoduché. Otevřete fotografii v aplikaci Fotky a v pravém horním rohu klepněte na Upravit. Pod záběrem uvidíte pruh se snímky, které tvoří Live Photo. Prohlédněte si je potáhnutím prstem a zastavte, když najdete záběr, který se vám líbí. Zvedněte prst a klepněte na možnost Nastavit jako titulní fotografii. A je to. Zvolený záběr bude nyní titulním obrázkem, který se zobrazí, když jej odešlete e-mailem nebo zveřejníte jako příspěvek.

Filtry: Dejte svým fotkám retro nádech

Filtry jsou jednoduchý a snadný způsob, jak dodat snímkům šmrnc přímo v aplikaci Fotky. Svými efekty a tónováním barev imitují různé typy analogových filmů včetně instantních fotek z polaroidů. Chcete-li použít filtry, vyberte fotografii a klepněte na položku Upravit. Vyberte tři protínající se kruhy a procházejte filtry, dokud nenajdete ten, který vás zaujme.

Ukryjte soukromé fotografie

Máte-li ve svém iPhonu nebo iPadu fotografie, které nechcete, aby se zobrazovaly na nejviditelnějších místech aplikace Fotky, můžete je jednoduše skrýt. Vyberte citlivou fotku nebo fotky, klepněte na ikonu sdílení v levém dolním rohu a pak v dolním menu přejděte doprava a klepněte na možnost Skrýt. Hotovo! Už se nemusíte obávat, že vaše soukromé fotky spatří nepovolané oči.

Pojmenujte lidi na fotkách pro snadné vyhledávání

Aplikace Fotky již teď dělá skvělou práci při vyhledávání konkrétních tváří, ale obvykle je nepojmenuje, pokud jí to výslovně nepřikážete. Když dáte osobám na fotkách jména, můžete je snadněji vyhledat pomocí nástroje Hledat. Stačí otevřít položku Alba a vybrat album Lidé. Uvidíte, že Fotky již seskupily spoustu fotografií, na kterých by měla být stejná osoba. Chcete-li tuto osobu pojmenovat, klepněte na její fotky a poté vyberte možnost Přidat jméno.

Vytvořte ciferník pro Apple Watch

Pravděpodobně víte, jak nastavit svou oblíbenou fotku jako tapetu na iPhonu nebo iPadu, ale věděli jste, že totéž můžete udělat na Apple Watch? Stačí otevřít fotografii, kterou chcete použít, v aplikaci Fotky a klepnout na nabídku sdílení v levém dolním rohu. V dolním panelu nabídek vyberte možnost Vytvořit ciferník. Pak si můžete vybrat ze dvou možností: normální ciferník fotografie nebo ciferník kaleidoskop. Pokud zvolíte kaleidoskop, na další obrazovce se zobrazí čtyři různá rozvržení. Vyberte si ciferník, který se vám líbí nejvíc, a přidejte také komplikace, které chcete do ciferníku zahrnout. Poté klepněte na tlačítko Přidat. Nová tapeta by se měla okamžitě zobrazit na vašich Apple Watch.

Využijte pokročilé vyhledávání

Aplikace Fotky má výkonnou vyhledávací funkci, která je inteligentnější než kdykoliv předtím a využívá technologie, jako jsou rozpoznávání obličeje a detekce objektů. Díky nim je snazší vyhledávat fotografie, události nebo osoby. Můžete také zkombinovat víc hledaných výrazů, abyste zúžili výsledky. Stačí začít psát jméno osoby, datum, místo nebo slovo, jako „jezero“, „hory“ nebo „zvíře“, a Fotky vám nabídnou podobné nebo shodné hledané výrazy, které můžete klepnutím přidat do vyhledávacího pole.

To však není zdaleka vše, co aplikace Fotky nabízí, a v iOS 13 bude ještě lepší a chytřejší. Takže zůstaňte na příjmu a těšte se na další tipy, jak Fotky využít na maximum!

Vyberte si z nabídky nejnovějších modelů iPhonu u iSTYLE, abyste mohli pořizovat nádherné fotografie a úchvatná videa!