Co dělat, když zapomenete kód k Apple Watch?

O tom, co dělat, když zapomenete kód iPhonu, jsme už podrobně psali. Teď se podíváme také na Apple Watch.

Řešení je velmi podobné, ale postup se trochu liší. I když jsou Apple Watch s iPhonem úzce provázané, přeci jenom jde o samostatné zařízení, které obsahuje množství osobních údajů včetně podrobností o vaší bankovní kartě kvůli Apple Pay. Proto je samozřejmostí, že tato data musí být chráněna.

V procesu párování Apple Watch s iPhonem je nutné si nastavit kód, který můžete později kdykoliv změnit nebo vypnout.

Pokud jej chcete změnit:

  1. Na Apple Watch si otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Klepněte na Kód, klepněte na Změnit kód a postupujte podle pokynů na obrazovce.

Také můžete otevřít aplikaci Apple Watch na iPhonu, klepnout na Moje hodinky, potom na Kód, pak na Změnit kód a dále postupovat podle pokynů na displeji.

Chcete‑li použít přístupový kód delší než čtyřmístné číslo, otevřete si na iPhonu aplikaci Apple Watch, klepněte na volbu Moje hodinky, potom na volbu Přístupový kód a nakonec vypněte volbu Jednoduchý kód.

Pokud chcete kód vypnout:

  1. Na Apple Watch si otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Klepněte na Kód a potom na Vypnout kód.

Můžete také otevřít aplikaci Apple Watch na iPhonu, klepnout na Moje hodinky, na Kód a pak na Vypnout kód.

Když kód vypnete, nebude možné na hodinkách Apple Watch používat službu Apple Pay.

Ve výchozím nastavení vyžadují hodinky Apple Watch zadání kódu vždy, když si je nasadíte nebo dáte dolů. Kdybyste hodinky ztratili, nikdo cizí se do nich nebude moci hned podívat. Kdyby se vám stalo, že kód zapomenete, máte jedinou možnost – vymazat všechen obsah hodinek a pak je obnovit z bezpečnostní zálohy. Záloha hodinek je součástí zálohy iPhonu. Podívejte se na náš předchozí článek o tom, jak funguje zálohování hodinek Apple Watch.

Předtím než začnete, ubezpečte se, že váš iPhone i Apple Watch jsou připojeny ke stejné Wi-Fi síti a hodinky jsou připojeny ke zdroji napájení.

Pak otevřete aplikaci Nastavení na Apple Watch a obnovte hodinky pomocí funkce Smazat data a nastavení. Nebo otevřete aplikaci Apple Watch na iPhonu a klepněte na panel Moje hodinky. Klepněte na Obecné > Obnovit > Smazat data a nastavení.

Po obnovení zařízení znovu spárujte se svým iPhonem a obnovte pomocí bezpečnostní zálohy ze svého iCloud účtu.