Ať váš ciferník odráží vaši osobnost

První věc, které si každý na vašich inteligentních hodinkách Apple Watch všimne, je ciferník. Podívejme se, z jakých možností si u něj můžete vybírat.

Ciferník Apple Watch si můžete snadno přizpůsobit tak, aby zobrazoval vaše nejpoužívanější funkce. Můžete si vybrat z mnoha různých stylů, přidávat k ciferníkům různé funkce a samozřejmě je jednoduše měnit. V tuto chvíli si můžete vybrat z 27 různých možností.

Analogová aktivita

Tento ciferník ukazuje váš pokrok v Aktivitě na pozadí tradičních analogových hodin. Můžete si vybrat, zda se kroužky Aktivity budou zobrazovat ve známém soustředném provedení nebo jako dílčí číselníky. Ciferník Analogová aktivita zobrazuje čas, pohyb, cvičení a denní cíl pro Stání. K dispozici máte také tři komplikace: Počasí v levém horním rohu, Cvičení vpravo nahoře a Srdeční tep ve spodní části.

Digitální aktivita

Tento ciferník s velkým jednotným písmem ukazuje čas v digitálním formátu spolu s vaším pokrokem v Aktivitě. Ciferník Digitální aktivita zobrazuje čas, pohyb, cvičení a denní cíl pro Stání. V levém horním rohu je Počasí a v pravém horním rohu Cvičení.

Astronomie

Ciferník ukazuje průběžně aktualizovaný 3D model Země, Měsíce nebo sluneční soustavy. Ciferník Astronomie zobrazuje den, datum a aktuální čas. Komplikace Počasí je vpravo dole. Otáčením digitální korunkou se můžete pohybovat vpřed nebo zpět v čase.

Dýchání

Tento ciferník vás motivuje k relaxaci a vědomému dýchání. Začněte jednoduše klepnutím na displej.

Chronograf

Tento ciferník slouží k měření času v přesných krocích tak, jak to dělají klasické ručičkové stopky. Jeho součástí jsou stopky, které lze aktivovat přímo na ciferníku. Na ciferníku Chronograf můžete nastavit barvu a další detaily ciferníku. Zobrazuje čtyři komplikace: Počasí v levém horním rohu, Stopky v pravém horním rohu, Dýchání vlevo dole a Aktivitu v pravém dolním rohu.

Barva

Na tomto ciferníku se zobrazuje čas a všechny funkce, které na něj přidáte, ve vámi zvolených jasných barvách. Na ciferníku Barva si můžete nastavit barvu ciferníku. Zobrazuje čtyři komplikace: Počasí v levém horním rohu, Aktivitu v pravém horním rohu, Hudbu vlevo dole a Cvičení v pravém dolním rohu.

Cestovatelský

Ciferník Cestovatelský je k dispozici u modelu Apple Watch s mobilním připojením a jeho výrazným prvkem jsou zelené tečky ukazující sílu mobilního signálu. Ciferník má analogové hodiny. Těsně nad středem ciferníku jsou čtyři zelené tečky, které indikují sílu mobilního signálu.

Oheň a voda

Kdykoli zvednete zápěstí nebo klepnete na displej, ciferník oživí animace. Ciferník Oheň a voda ukazuje analogové hodiny uprostřed a oheň kolem nich.

Infograf

Tento ciferník až s osmi výraznými, celobarevnými komplikacemi a dílčími číselníky je k dispozici pouze na hodinkách Apple Watch Series 4. Infograf zobrazuje komplikace v každém rohu a čtyři menší ciferníky uprostřed. V křivce nad číselníkem hodin se zobrazuje nejbližší událost v kalendáři.

Modulární infograf

Tento ciferník až s šesti výraznými, celobarevnými komplikacemi je k dispozici pouze na hodinkách Apple Watch Series 4. Ciferník Modulární infograf zobrazuje den, datum a čas v pravém horním rohu, událost kalendáře uprostřed a tři menší ciferníky dole.

Kaleidoskop

Z fotografie, kterou vyberete, vznikne ciferník s proměnlivými vzory tvarů a barev. Vzor můžete měnit otáčením korunky Digital Crown. U ciferníku Kaleidoskop můžete přidávat komplikace a upravovat vzory. Zobrazuje komplikaci Aktivita vlevo nahoře, Cvičení v pravém horním rohu a komplikaci Počasí v dolní části.

Tekutý kov

Kdykoli zvednete zápěstí nebo klepnete na displej, ciferník oživí animace. Ciferník Tekutý kov zobrazuje analogové hodiny uprostřed a tekutý kov kolem nich.

Myšák Mickey a myška Minnie

Dopřejte si s myšákem Mickeym nebo myškou Minnie rozmarný pohled na čas – tyto postavičky ukazují rukama hodiny a minuty a nohama přitom odklepávají sekundy. Když zvednete zápěstí a klepnete na ciferník, myšák Mickey nebo myška Minnie vám čas i řeknou.

Zvolte, zda má postavička říkat čas: Otevřete aplikaci Apple Watch na iPhonu, klepněte na volbu Moje hodinky, potom na volbu Zvuky a haptika a nakonec na volbu Oznamování času klepnutím. Pokud jsou hodinky Apple Watch přepnuté do tichého režimu, hlas postavičky neuslyšíte. Chcete‑li tichý režim zapnout nebo vypnout, otevřete přejetím od dolního okraje ciferníku nahoru Ovládací centrum a klepněte na tlačítko tichého režimu.

Modulární

Tento ciferník nabízí digitální zobrazení času a mřížkové rozložení, do nějž lze přidat mnoho různých funkcí a poskytnout vám tak podrobný pohled na celý den. U modulárního ciferníku si můžete přizpůsobit jeho barvu. Dolů zobrazuje tři komplikace: Dýchání, Aktivitu a Srdeční tep.

Pohyb

Na tomto ciferníku se zobrazuje půvabný animovaný motiv. Ciferník Pohyb zobrazuje medúzu. Můžete si vybrat, který objekt je v pohybu, a přidat několik komplikací.

Číslice

Tento ciferník ukazuje čas analogovými ručičkami nad velkou číslicí hodiny. Máte na výběr ze sedmi různých řezů písma a nespočtu barev. Ciferník Číslice na obrázku zobrazuje modrý font a vlevo dole komplikaci Aktivita.

Fotky

Pomocí tohoto ciferníku můžete na hodinkách Apple Watch zobrazit fotografii z aplikace Fotky. Pro zpestření můžete fotografických ciferníků přidat i víc. Ciferník Fotky zobrazuje fotografii ze synchronizovaného fotoalba a ukazuje datum a čas. Kdykoli pozvednete zápěstí nebo klepnete na displej, zobrazí se nová fotka. Vyberte si fotky ze synchronizovaného alba, ze vzpomínek anebo vyberte až deset vlastních fotek.

Vytvoření ciferníku Foto na hodinkách Apple Watch: Přitlačte na displej zobrazující aktuální ciferník, přejeďte zcela doprava, klepněte na tlačítko Nový (+) a potom klepněte na volbu Foto. Také můžete při procházení fotografií v aplikaci Fotky na hodinkách Apple Watch stisknout kteroukoli fotografii a potom klepnout na volbu Vytvořit ciferník.

Vytvoření ciferníku Foto na iPhonu: Na iPhonu otevřete aplikaci Fotky, klepněte na libovolnou fotografii, potom na ikonu sdílení a nakonec na volbu Vytvořit ciferník. Určete, zda chcete vytvořit ciferník Fotky nebo Kaleidoskop.

Pokud se vám fotky nezobrazují, ujistěte se, že jsou v synchronizovaném albu. Nápovědu najdete v tématu Výběr alba fotek a správa úložiště na Apple Watch.

Duhový analogový

Tento ciferník je inspirován duhovou vlajkou. Při klepání na ciferník nebo otáčení korunkou Digital Crown se duhová vlákna posouvají. Ciferník Duhový analogový je kruhového stylu. Zobrazuje čtyři komplikace: Dýchání v levém horním rohu, Podcasty v pravém horním rohu, Hudba vlevo dole a Srdcový tep vpravo dole.

Duhový digitální

Tento ciferník je také inspirován duhovou vlajkou. Vlákna barev se pohybují, když klepnete na ciferník nebo otočíte korunkou. Ciferník Dugový digitální zobrazuje vertikální duhové pruhy spolu se dnem, datem a časem v pravém horním rohu.

Jednoduchý

Tento minimalistický a elegantní ciferník vám umožňuje přidat detaily číselníku a do rohů umístit další prvky. U jednoduchého ciferníku můžete nastavit barvu sekundové ručičky a nastavit číslování a detail číselníku. Zobrazeny jsou čtyři komplikace: Budík v levém horním rohu, Počasí vpravo nahoře, Hudba vlevo dole a Východ/západ slunce vpravo dole.

Siri

V případě tohoto ciferníku Siri zkontroluje váš denní program a včas zobrazí užitečné informace. Může to být vaše další schůzka, dopravní situace během cesty domů nebo skóre zápasu, kterého se účastní váš oblíbený tým; a vy můžete klepnutím získat podrobnější informace. Svůj denní program můžete také procházet otáčením korunky Digital Crown.

Ciferník Siri na obrázku zobrazuje připomínku a palubní lístek. Tlačítko Siri je v levé horní části obrazovky. Datum a čas jsou vpravo nahoře.

Sluneční

Na ciferníku Sluneční se na základě vaší aktuální polohy a denního času zobrazuje postavení slunce na obloze spolu se dnem, datem a aktuálním časem. Sluneční ciferník zobrazuje den, datum a aktuální čas stylem, který nelze změnit. V pravém dolním rohu se zobrazuje komplikace Počasí. Otočením korunkou Digital Crown můžete procházet stavy slunce během dne od svítání přes zenit až po západ slunce a setmění.

Časosběr

Na tomto ciferníku se zobrazuje časosběrné video přírodní scenérie nebo městské krajiny, kterou si vyberete. V dolní části je komplikace Počasí.

Toy Story

Když zvednete zápěstí, na ciferníku ožijí vaše oblíbené postavičky z Toy Story. Ciferník Toy Story ukazuje den, datum a čas v pravém horním rohu a animovanou Jessie uprostřed levé části obrazovky.

Utility

Na tento praktický a funkční ciferník můžete přidat až tři komplikace a zobrazit tak najednou všechny údaje, které chcete obsáhnout jedním pohledem. U ciferníku Utility si můžete nastavit barvu sekundové ručičky, číslování a detail číselníku.

Pára

Kdykoli zvednete zápěstí nebo klepnete na displej, ciferník oživí animace. Ciferník Pára zobrazuje analogové hodiny uprostřed a páru kolem nich.

Extra velký

Pro ty, kdo potřebují co největší zobrazení. Pokud přidáte komplikaci, vyplní celou obrazovku. Ciferník Extra velký zobrazuje čas v digitálním formátu na celý displej hodinek.