Apple Watch v novém: Snazší sledování fyzického i duševního zdraví

Používáš k trackování svých sportovních aktivit a celkového zdraví Apple Watch? S připravovaným updatem watchOS 10, který by měl přijít na podzim, dostanou hned několik nových funkcí. Pojďme se na ně podívat.

Pro pěší i cyklisty

Vášniví cyklisté určitě uvítají přímé propojení hodinek se senzorem na kole. Data včetně kadence a celkového výkonu tak nově uvidíš přímo v Apple Watch nebo na svém iPhone, kde se zobrazí jako Živá aktivita a přehledně na celé obrazovce zobrazí data včetně rychlosti, srdečního tepu, stoupání a dalších.

A pokud radši chodíš na túry, oceníš novinky v aplikaci Kompas. Ta zvládne vytvořit na cestě záchytné body, které pomohou najít místo, kde se hodinky naposledy připojily k mobilní síti. Když na výletě zabloudíš a budeš si chtít zavolat pomoc nebo se spojit s blízkými, jednoduše se podle hodinek vrátíš na nejbližší místo, kde to půjde.

Lepší švih s podporou aplikací třetích stran

Nové možnosti se s updatem WatchOS otevřou také vývojářům, kteří získají přístup k senzorům v Apple Watch. Co to znamená pro uživatele? Třeba to, že budeš moci díky specializovaným aplikacím třetích stran zlepšovat svůj golfový nebo tenisový úder. Protože není švih jako švih!

Důraz na psychickou pohodu

Co si budeme povídat, když nám není dobře po psychické stránce, jde dolů i výkon. I proto se Apple v updatu zaměřil na aplikaci Zdraví, kde teď přesně uvidíš, jak je na tom tvoje aktuální duševní pohoda. A také to, jak se na ní projevuje (ne)dostatek spánku nebo cvičení.

Chceš posunout svůj trénink a sledování zdraví na novou úroveň? Skvělým startovacím modelem jsou Apple Watch SE, které u nás seženeš už za 6 990 Kč. Pro nejnáročnější sportovce a dobrodruhy jsou pak určeny Apple Watch Ultra, které jsou aktuálně v akci dostupné již za 19 990 Kč.