Apple slaví Mezinárodní den žen

Apple slaví nadcházející svátek a k této příležitosti zveřejnil nový obsah týkající se úspěšných žen. Nechybí ani Queen B.

V nejnovější reklamě ze série Behind the Mac se Apple soustředí na nadcházející Mezinárodní den žen, který oslavíme 8. března.

Černobílé video se stejnojmenným názvem je složené z fotografií 16 žen, které mají jedno společné: jsou velmi úspěšné ve svém oboru. Ve videu je schované také malé velikonoční vajíčko: na stole feministické aktivistky a novinářky Glorie Steinem vidíme počítač G4 Cube (v 0:10). Prezentaci doprovází hit Beyoncé z roku 2013, Flawless a zahajuje ji krátký úryvek z přednášky nigerijské spisovatelky Chimamandy Ngozi Adichie.

Ve videu najdeme mnoho úspěšných žen. Od superstar Lady Gaga, Olivia Wilde a Alicia Keys až po Malálu Júszafzai, nejmladší nositelku Nobelovy ceny, nebo Audrey Gelman, oceňovanou CEO, a Black Mambas, které bojující v Jižní Africe proti pytláctví.

Tento krátký firm sdílel i Tim Cook na svém twitterovém účtu:

Kromě videa Behind the Mac Apple uspořádal i řadu událostí po celém světě. Akce nazvané „She Creates“ představují inspirativní ženy v oblasti designu, fotografie a filmu. Moderují je takové osobnosti, jako jsou zpěvačky Meghan Trainor a Victoria Monét nebo módní návrhářka Carla Fernández.

Překvapení k této příležitosti si přichystaly i virtuální platformy cupertinské společnosti. App Store představuje hry a aplikace související se ženami, aplikace Apple TV uvádí speciální kolekci filmů a seriálů. Dne 8. března mohou uživatelé aplikace Podcasty poslechnout ženské podcasterky a streamy, které se zaměřují na ženy a jejich příběhy. A na Apple Books představí výjimečné dámy své oblíbené knihy.

A samozřejmě si nenecháme ujít tradiční výzvu Apple Watch k Mezinárodnímu dni žen. K dosažení tohoto cíle je třeba absolvovat 20 minut cvičení, jako je chůze, běh nebo jízda na invalidním vozíku. Ti, kteří výzvu úspěšně dokončí, budou odměněni oblíbeným odznakem.

Zdroj: Apple Newsroom