Apple představuje jednu ze svých nejvelkolepějších prodejen na světě - v Emirátech

Apple je po celém světě známý svými jedinečnými prodejnami, které překypují designérskými prvky. Dnes se podíváme na jednu z těch možná nejkrásnějších, která se otevírá dnes 25. 2. 2022 v Abu Dhábí.

Apple se díky svým stylově vypadajícím prodejnám po celém světě řadí mezi designovou světovou špičku. Ačkoliv jsou prodejny pod striktní taktovkou Apple guide lines (pravidla jak má co přesně vypadat), díky kterým je každý kout interiéru prodejny po celém světě skoro totožný a zrovna speciálně na výběru umístění prodejen si Apple nechává obzvlášť záležet. Možná nejznámější taková se nachází v New Yorku, která byla otevřena na ulici Fifth Avenue v roce 2006 a patří za jednu z nejikoničtějších ve městě.

Dnes, 25. 2. 2022 Apple otevírá svoji novou prodejnu Al Maryah Island v Abu Dhabí ve Spojených Arabských Emirátech, která je výjimečná tím, že je architektonicky vyvýšená nad schody kaskádové vody. Nová prodejna vytváří přímé spojení z ostrova Galleria Al Maryah s vodním okrajem a poskytuje to nejlepší z Apple prodejny s výhledem na pobřeží uprostřed prestižní finanční čtvrti Abu Dhabi.

Apple Al Maryah Island představuje několik nových designových prvků, které odrážejí jeho okolí. Z promenády vedou dvě rampy vydlážděné žulovým kamenem Absolute Black - jde o první použití tohoto materiálu v jakémkoli Apple Storu, které protínají vodu a plynule pokračují dovnitř obchodu a stírají bariéru mezi interiérem a exteriérem. Prodejna má také zlatou střechu z uhlíkových vláken, která pochází z místních zdrojů ve Spojených arabských emirátech. Návštěvníci vstupující z nákupního centra The Galleria Al Maryah Island Mall projdou zrcadlovým portálem z nerezové oceli a budou obklopeni pohledy a zvuky vodních trysek kaskádovitě stékajících po vnějších skleněných stěnách. Zrcadlový fóliový strop o délce 72 stop vytváří kaleidoskopický efekt, kdy voda padá po stěnách a její odrazy jsou vidět nahoře.


Za nás se jedná o jednu z nejkrásnějších prodejen Applu jaké jsme kdy viděli. V příštím článku se zase můžeme podívat na další skvosty napříč Amerikou nebo Evropou.