Apple představil řadu novinek - březen 2022

Začátkem března jsme se dočkali spousty novinek, mezi které patří dlouho očekávaný nástupce iPhonu SE, který si ponechal design, ale vnitřkem se podobá iPhonu 13. Taky byl představen nový iPad Air, iPhony v nové zelené barvě anebo absolutní a pravděpodobně bezkonkurenční Mac Studio s čipem M1 Ultra. Je toho hodně, tak se na to pojďme podívat.

Tim Cook nám se svými kolegy 8. března 2022 během 58 minut představil celé spektrum opravdu zajímavých produktů, na které jsme buď čekali, anebo jsme je vůbec nečekali. V dnešním článku se na ně podíváme v krátkém souhrnu.

Alpsky zelená

S úplně novou barvou jsme se u iPhonů setkali minulý rok, kdy Apple představil iPhony v úchvatné fialové barvě. Včerejšek je důkazem o tom, že to Apple s rozšiřováním barevné palety napříč iPhony myslí vážně a představil novou, neméně krásnou zelenou variantu, která tak skvěle doplňuje zbytek barev. Zelenou nově najdeš ve všech iPhone 13 kategoriích.

iPhone SE 2022

Dočkali jsme se. Apple po delší době opět přišel s aktualizovaným iPhonem SE, který je nyní dosazen nejmodernějším čipem A15 Bionic, který nabízí 6jádrový procesor a 4jádrové GPU. Díky čipu A15 se zdokonalila i výdrž iPhonu, která společně s iOS 15 přispívá k mnohem delší výdrži. Samozřejmostí je bezdrátové nabíjení a novinkou je 5G síť. Díky 5G teď můžeš mnohem rychleji stahovat, streamovat nebo hrát hry. Jedná se o nejvyspělejší a nejrychlejší datovou síť na světě, takže od teď jsi reálně součástí dění. Když bys zrovna 5G nevyužil, iPhone SE se v režimu chytrého využití dat přepne na pomalejší připojení, aby ti šetřil baterii.





iPad Air 2022

Další novinkou je nový iPad Air, který se odprezentoval v pěti barevných provedeních. iPad Air má nyní převratný čip M1. Jeho 8jádrové CPU je až o 60 procent rychlejší než předchozí generace. Hladce tak přeskakuj mezi různými aplikacemi nebo náročnými hrami. Je jen na tobě, jak výkon nového Airu pojmeš. Dokonalosti přispívá výkonné 8jádrové GPU, které je teď až 2x rychlejší oproti předchůdci. Mezi další úžasné parametry stojí za zmínku 12megapixelový fotoaparát, nahrávání videa ve 4K a baterie? Tak ta vydrží klidně i celý den.


Studio Display

Mezi největší novinky patří představení nového monitoru, který si říká Studio Display. Jedná se o extrémně výkonný 27palcový monitor, který disponuje 5K rozlišením, 12megapixelovou ultraširokoúhlou kamerou s centrováním záběru, šesti reproduktory s prostorovým zvukem, miliardou barev a skoro 15 miliony pixelů. No extrémní a bezkonkurenční. Líbí se nám.

Mac Studio

A to nejlepší nakonec. Apple představil novinku, která opět představuje další dimenzi výkonných počítačů. Dokázali propojit to nejvýkonnější s nejvýkonnějším, a když píšeme propojit, tak myslíme doslova. V Applu se rozhodli, že jeden ultra výkonný a nedávno představený čip Apple M1 Max nestačí, takže vzali dva a propojili je v jeden. Co z toho vyšlo? Ultravýkonný čip Apple M1 Ultra, kterým je osazená až nesmyslně výkonná novinka Mac Studio. Jedná se absolutní strop výkonu pro ty nejnáročnější uživatele. Nový čip M1 Ultra je až 3,4x rychlejší než M1 Max. M1 Ultra nově přináší až 20jádrové CPU, 64jádrové GPU, 128 GB jednotné paměti s propustností paměti 800 GB/s. A jak sám Apple píše ,,Mac Studio je úplně nový stolní Mac. Spojuje fenomenální výkon, spoustu portů a nové možnosti s neskutečně kompaktním provedením."