Apple představil projekt Catalyst

Zatímco při spuštění nového systému macOS Catalina se hovořilo zejména o službách jako Sidecar nebo Apple Arcade, technologie Catalyst zůstala ve stínu. Je to však opravdu důležitá novinka.

Nová technologie umožňuje vývojářům třetích stran převést jejich aplikace pro iOS na macOS. Důležité je to z toho důvodu, protože dosud museli pro každou platformu vyvíjet výrazně odlišnou verzi. S Mac Catalyst je portace aplikací super snadná, což vývojářům umožňuje vydávat jejich oblíbené a oblíbené aplikace i pro Mac.

Zde je krátký seznam aplikací, které byly v poslední době uvolněny.

LookUp - 249 Kč

LookUp je výkonná aplikace anglického slovníku, která vám každý den pomůže objevit a naučit se nové slovo.

Planny 3 - zdarma

Pokud chcete vyzkoušet novou aplikaci pro správu úkolů, Planny je jednou z nejlepších možností. Obsahuje všechny důležité funkce běžných aplikací pro správu úkolů a přidává k nim rozměr hry. Ráno a během dne vám inteligentně doporučuje úkoly a také připomíná, pokud máte sklon na svoje povinnosti zapomínat.

CARROT Weather - 379 Kč

Verze známé sarkastické aplikace CARROT Weather pro macOS se díky Mac Catalyst radikálně proměnila. Podívat se na předpověď počasí můžete bleskově rychle v nádherném novém rozhraní. A pod kapotou je ještě mnohem více meteorologických informací, které čekají jen na vaše kliknutí.

Allegory - 99 Kč

Allegory je další výkonná aplikace pro psaní poznámek, která chce každému umožnit minimalistický a soustředěný zážitek z psaní. Allegory není složitá jako většina editorů a její jednoduché uživatelské rozhraní ocení příležitostní autoři i profesionální spisovatelé. Je to skvělá aplikace, kterou využijete bez ohledu na profesi a úroveň dovedností.

MakePass - 25 Kč

MakePass umožňuje rychle vytvářet dokumenty do Apple Wallet z jakéhokoli podporovaného čárového kódu. MakePass podporuje skenování a detekci čárových kódů z obrázků, souborů PDF a přímo z fotoaparátu, přizpůsobení vstupenek a jeho uložení do Wallet, takže bude synchronizovaný na všech vašich zařízeních.

HabitMinder – zdarma

Změňte své návyky, změňte svůj život! HabitMinder vám pomůže s tvorbou zdravých návyků a bude vaším partnerem v odpovědnosti s užitečnými nástroji, jako jsou mini aplikace a obrazovky relací. HabitMinder vám například připomene, že je čas na dechová cvičení nebo krátkou meditaci.