Apple představil novou aplikaci Deník

Jedná se o novou aplikaci, která ti umožní se zamyslet nad vším, co tě denně potká a přehledně si to zaznamenat.

Na iPhony před nedávnem dorazila kompletně nová, nativní aplikace od Applu, která se jmenuje Deník. S Deníkem máš možnost zachytávat každodenní momenty i nezapomenutelné zážitky svého života, zapisovat si o nich poznámky, přidávat fotky, videa, audio nahrávky, lokace a spoustu dalších detailů, čímž si vytváříš pestré vzpomínky. Díky strojovému učení přímo v zařízení se ti nabízí soukromé, na míru šité tipy, které tě motivují k tomu, abys si psal do deníku. Navíc ti přizpůsobené upozornění pomáhají udržet pravidelnost a formovat zdravé rutiny.

Začít používat Deník je úplně jednoduché, stačí napsat pár slov, ale klidně se můžeš zaměřit na podrobnosti a přihodit fotky, videa, místa nebo audio záznamy, aby byl zápis ještě výmluvnější. Stejně lehké je i přidávání obsahu z jiných aplikací, třeba článku, skladeb nebo podcastu. Prostě to všechno přetáhneš do Deníku a popíšeš. Procházet staré příspěvky, ukládat si je do oblíbených nebo třeba filtrovat fotky, workouty, místa a vše co tě napadne, je hračka.


Máš k dispozici chytré, na míru šité tipy, které jsou navrženy tak, aby ti pomohly obnovit vzpomínky a zapsat si co a kde jsi zažil. Tyto návrhy, odvozené od tvých aktivit, ti nabídnou nápady na záznamy, které pomáhají hlouběji porozumět prožitým okamžikům, nebo výzvy k denním úvahám na témata jako vděčnost, laskavost, smysl života a další. Máš možnost si vybrat, jaký typ obsahu se ti v těchto návrzích ukáže, a rozhodnout se, jaké impulsy ti pomohou tvůj deník obohatit.

Vše s ohledem na maximální soukromí

Soukromí bylo klíčovou prioritou při vývoji Deníku. Jakmile máš iPhone zamčený, všechny záznamy v Deníku jsou bezpečně šifrované. Kromě toho si můžeš zvolit, zda zapneš další ochranu a zamkneš Deník pomocí kódu, Face ID nebo Touch ID. Veškeré záznamy jsou také při ukládání do iCloudu šifrovány end-to-end, což znamená, že k nim nemůže nikdo přistupovat, jen ty. Návrhy na zápisy se generují přímo v zařízení, a ty si můžeš vybrat, které momenty s Deníkem sdílíš a které si zachováš pro sebe.


Podívat se na nabídku iPhone, kde Deník najdeš