Apple představil 7. generaci iPadu

Apple na včerejší Keynote jako první zařízení představil novou generaci klasického iPadu spolu s novým operačním systémem iPadOS.

Jak již bylo mnohokrát zdůrazněno, Apple by rád potlačil rozdíly mezi notebooky a tablety. A iPad 7. generace je pro to perfektním nástrojem.

Displej s 9,7” úhlopříčkou byl nahrazen 10,2” Retina displejem, počet pixelů se zvedl na 3,5 milionu, což je téměř třikrát více než u průměrného notebooku. Kromě kvality displeje byl vylepšen i úhel pohledu.

iPadOS

Nejdůležitějším nástrojem pro rozostření hranic mezi tablety a notebooky je iPadOS, který vychází zároveň s tímto zařízením. Čip A10 Fusion bude pohánět nové možnosti multitaskingu, nové aplikace navržené výhradně pro iPadOS a novou plovoucí klávesnici.

Ačkoliv výkon předchozích zařízení byl naprosto dostatečný, čip A10 Fusion spolu s novým optimalizovaným operačním systémem může dosáhnout až dvakrát lepších výsledků. Zlepší se také výdrž baterie, kterou může prodloužit i tmavý režim v iPadOS.

Zařízení bude podporovat Apple Pencil a Smart Keyboard. Na domovském tlačítku stále najdeme funkci Touch ID. Nezměnila se ani zadní kamera s rozlišením 8MP a připojení pomocí Lightning konektoru. Pouzdro zařízení bylo vyrobeno ze 100% recyklovaného hliníku, což Apple přivedlo ještě o krok blíže k ekologické výrobě.