Apple Music – Tak vypadá dokonalý streaming hudby

Apple Music je předplacená služba pro streamování hudby, která nabízí přístup k milionům skladeb.

Služba je nadupaná funkcemi, včetně offline poslechu, když nejste připojeni k internetu, a shromažďuje na jednom místě všechnu vaši hudbu, včetně písniček z vypálených CD. Apple Music také nabízí rozhlasové stanice a integraci se Siri, takže ji můžete z velké části ovládat pomocí hlasových příkazů.

Apple Music byla uvedena na trh v roce 2015, po akvizici Beats Electronics v roce 2014. Apple tehdy zároveň získal i službu Beats Music na bázi předplatného, kterou ukončil.

Služba Apple Music umožňuje nejen streamovat libovolnou hudbu z katalogu iTunes, ale také přistupovat k vaší hudbě z jednoho místa, bez ohledu na to, zda jste ji zakoupili z iTunes, zkopírovali z CD nebo stáhli z webu.

Streamovací služba nabízí také doporučení podle vašich zájmů, internetové rádio (mimo jiné i rozhlasovou stanici Beats 1), možnost ukládat hudbu do zařízení pro poslech offline, seznamy doporučených skladeb a integraci s virtuální asistentkou Siri na zařízeních s iOS.

Služba Apple Music je zdarma po dobu tří měsíců, když se zaregistrujete ke zkušební verzi, poté jsou k dispozici tři varianty předplatného.

Individuální tarif stojí 149 Kč měsíčně. Rodinný tarif, který je k dispozici až pro šest osob, stojí 229 Kč měsíčně. A poslední možností je studentský tarif za 69 měsíčně.

Pokud předplatné zrušíte, Apple Music vám stále umožňuje poslouchat hudbu, kterou jste si zakoupili, vypálili nebo nahráli do zařízení, ale nebudete mít přístup ke všem funkcím, které Apple Music nabízí, jako je offline poslech.

Ti, kteří mají iTunes Match, budou moci používat Apple Music pro poslech hudby, kterou si nahráli do iCloud bez předplatného Apple Music. Budou mít také možnost poslouchat rádio Beats 1 a rozhlasové stanice Applu podporované reklamou.

Předplatné Apple Music nabízí všechny výhody iTunes Match, spolu s přístupem do celého katalogu Apple Music. Získáte neomezené přeskoky pro rozhlasové stanice Apple Music, neomezené poslouchání celého katalogu Apple Music a přístup k hudbě, kterou jste zakoupili nebo nahráli.

Budete také moci streamovat skladby nahrané do iCloudu, dostávat doporučení a ukládat skladby do knihovny pro poslech v režimu offline.

Apple Music je k dispozici na mnoha různých platformách a zařízeních od Macu po PC, od Androidu po iOS.

Jak jej spustit?

  • Zařízení s iOS a iPadOS – spusťte aplikaci Hudba.
  • Apple Watch – spusťte aplikaci Hudba na spárovaném iPhonu.
  • Apple TV – spusťte aplikaci Hudba.
  • Mac – spusťte iTunes.
  • PC – spusťte iTunes.
  • HomePod – spusťte aplikaci Hudba.
  • Android – stáhněte si aplikaci Apple Music z Google Play.
  • Sonos – spusťte aplikaci Sonos.

Pokud máte inteligentní hodinky Apple Watch, hudbu a playlisty můžete synchronizovat z knihovny Apple Music na Apple Watch. Veškerá hudba je lokálně uložena na Apple Watch.