Aplikace pro uživatele trpící cukrovkou

Zde přicházíme s několika aplikacemi, které vám pomohou udržet vaše zdraví, zejména pokud trpíte jakoukoliv formou diabetu.

Co je to cukrovka? Podívejme se, jak ji definuje medicínská databáze MedlinePlus: Diabetes je onemocnění, při kterém je hladina glukózy v krvi nebo hladina cukru v krvi příliš vysoká. Glukóza pochází z potravin, které jíte. Inzulín je hormon, který pomáhá glukóze se dostat do buněk, aby jim dodal energii. U diabetu 1. typu vaše tělo nevytváří inzulín. S diabetem 2. typu, který je častější, vaše tělo nevytváří ani nepoužívá inzulín dobře. Bez dostatečného množství inzulínu zůstává glukóza ve vaší krvi. Můžete mít také prediabetes, což znamená, že hladina cukru v krvi je vyšší než normální, ale není dostatečně vysoká na to, aby se nazývala diabetes. Prediabetes vás vystavuje vyššímu riziku vzniku diabetu 2. typu.

S postupem času může fakt, že máte v krvi nadbytek glukózy, způsobit vážné problémy a poškodit vaše oči, ledviny a nervy. Diabetes může také způsobit srdeční onemocnění, mrtvici a dokonce i mít za následek amputaci končetiny.

Aby se předešlo komplikacím, je naprosto zásadní sledovat a udržovat hladinu cukru v krvi na určité úrovni. Počet lidí trpících diabetem 2. typu roste ve vyspělých zemích na celém světě, zejména z důvodu nedostatku fyzického pohybu, konzumace rychlého občerstvení a stresu.

Jste to, co jíte!

Jedním z nejdůležitějších faktorů, kterým je třeba věnovat pozornost, je výživa. Výběr vhodných potravin a ingrediencí je klíčem k vyvážené stravě. K tomu vám pomohou následující aplikace.

Mealime Meal Plans & Recipes

Tato aplikace vám pomůže připravit jednoduchá a zdravá jídla. Ocení ji zejména ti, kteří by chtěli jíst zdravěji, ale nepronikli hluboko do kulinářských zákoutí potěšení a nechtějí trávit hodiny vytvářením rafinovaných pokrmů. Lahodně vypadající obrázky vám pomohou vybrat si z mnoha různých jídel a receptů. Umožňují vám přizpůsobit je, například filtrováním alergenů a volbou velikosti. Poté aplikace vytvoří nákupní seznam, seznam vybavení potřebného k přípravě jídla a také vás provede celým procesem vaření.

Lifesum: Diet & Macro Tracker

Kromě sledování a plánování jídelníčku vám také pomůže mít přehled o příjmu kalorií. K tomu, abyste mohli aplikaci používat, nepotřebujete žádné matematické dovednosti. Jediné, co musíte zadat, je název pokrmu (např. sendvič se šunkou) a zobrazí vám přibližné údaje o vašem jídle. Aplikace také vám pomůže naplánovat všechna jídla na týden, s ohledem na to, aby byla co nejrozmanitější. Její verze pro Apple Watch umožňuje sledovat i denní spotřebu vody a upozorňuje vás, když je čas se napít. Upozornění mohou být velmi užitečná, když máte náročné zaměstnání.

Začněte se hýbat!

To budete slýchat pořád. I když neradi cvičíte, je to nezbytné, hlavně když je váš životní styl spíše sedavější než aktivní. A pro ty, kteří trpí diabetes, je to ještě důležitější faktor.

C25K® 5K Trainer

Ačkoli název může znít trochu komplikovaně, tato aplikace je jednoduchá a super užitečná. Je to ideální společnost pro běžce, která vám poskytne virtuálního osobního trenéra a velmi užitečné informace. Kromě toho ji můžete připojit k různým aplikacím pro streamování hudby, jako je Apple Music a Spotify. A samozřejmě sleduje váš pokrok. Jak název 5K napovídá, podle jejích instrukcí umožňuje všem uběhnout pět kilometrů za 8 týdnů.

Fitbit Coach a SWEAT: Kayla Itsines Fitness

Jedná se o dvě podobné aplikace, které vám poskytují osobního trenéra, tutoriály a plány cvičení. Jediný rozdíl je, že SWEAT je určen výhradně pro ženy. Obě aplikace nabízejí plánované tréninky podle vaší kondice. A pokud se přihlásíte k Fitbit, bude vás trénovat skutečný trenér. Prémiové členství SWEAT odemkne tréninky trvající pod 30 minut a tipy na jídlo.

Kontrolujte hladinu cukru v krvi!

Následující aplikace vám pomohou zaznamenat měření krevního cukru a zjistit, co se děje ve vašem těle.

Sugar Sense Diabetes App

Největší výhodou je, že ji můžete synchronizovat s mnoha monitory hladiny cukru v krvi a snadno ukládá měření. Aplikace je také kompatibilní s Apple HealthKit a aplikací Health. Různé statistiky vám umožní podrobně sledovat vaše zdraví.

Diabetes Tracker by MyNetDiary Inc.

Je to jedna z nejkomplexnější aplikací pro pacienty s cukrovkou. Snadno se používá, ale má mnoho různých funkcí. Pomůže zvládnout prediabetes, diabetes 1. a 2. typu a dokonce i gestační diabetes. Spolupracuje se Siri a je k dispozici také na Apple Watch a zároveň poskytuje osobní dietní tipy.

Ačkoli na trhu existuje mnoho různých hardwarových a softwarových řešení, nejdůležitější je rozhodnout se a toto rozhodnutí dodržet.

Podívejte se na výběr inteligentních zařízení iSTYLE, která vám pomohou zlepšit vaše zdraví!