AirTag budeš nově moci sdílet až s pěti lidmi

Lokátor od Apple, který pomáhá najít ztracené klíče, peněženku, auto na parkovišti nebo třeba i stan na festivalu, můžeš nově sdílet se svými blízkými.

WWDC od Apple přinesla spoustu „wow“ momentů, ale i řadu menších zajímavých novinek, které dál vylepšují celý Apple ekosystém. A jedna z nich se týká AirTagu. Malý lokátor totiž na podzim spolu s novým iOS17 dostane i novou funkci sdílení.

Cizí nemusí znamenat ztracený

Sdílení AirTagu je vychytávkou, po které volala řada jeho uživatelů. Důvod je jednoduchý – pokud sis někdy půjčil věc s tímhle šikovným lokátorem, pravděpodobně ti začaly záhy vyskakovat notifikace o tom, že je poblíž tebe cizí AirTag. A to může brzy jít trochu na nervy. Podzimní update přesně tyhle situace řeší a umožní sdílení AirTagu až s pěti lidmi.


Na společné klíče i stan

Nová funkce sdílení tu ale není jen proto, aby tě neotravovaly notifikace. Společný AirTag je skvělou vychytávkou pro věci, které běžně máš s někým dohromady – můžou to být klíčky od skříňky nebo od rodinného auta, krabice s domácím nářadím nebo třeba stan na festivalu. Pokud pak cokoliv s AirTagem ztratíš, mohou se blízcí jednoduše zapojit do hledání nebo využít funkci Prozvonit. A pozor – sdílení bude nově fungovat nejen pro AirTagy, ale i další předměty zahrnuté v aplikaci Najít.

Ještě jsi nepropadl kouzlu AirTagu? Z našich osobních zkušeností můžeme potvrdit, že se fakt hodí. A pokud plánuješ nákup iPhone 14, budeš k němu mít AirTag jen za polovinu.