AirPods 3 se možná dočkáme ještě letos

Jedním z překvapení na tradiční zářijové představovací akci Applu –⁠ Keynote „California streaming“ –⁠ byla absence nových AirPods. Podle nových informací to ale vypadá, že AirPods 3 přece jen budou k mání ještě na podzim. Jaké budou?

AirPods-3

Informace o nových bílých špuntech od Applu přinesl Mark Gurman ze známé agentury Bloomberg. AirPods 3 se podle něj začnou prodávat v roce 2022 spolu s očekávaným iPadem Pro. Podle dalších spekulantů ale možná prodej začne ještě letos.

Nejvíce se mluví o technologii ANC

Active Noice Cancelling je technologie, která potlačuje okolní hluk, a díky ní si užijete čistý nerušený zvuk. Tato funkce u aktuálních modelů AirPods 2 už hodně chybí a vypadá to, že u nové verze bychom se jí mohli dočkat i v případě základních modelů. Kromě ANC se mluví také o technologii Spatial Audio – tedy prostorovém zvuku.

Design by podle dostupných informací měl zůstat podobný, jen se nejspíš zmenší stopka sluchátek a špunty budou o něco kulatější. Všeobecně se nová bezdrátová sluchátka budou pravděpodobně více podobat modelu AirPods Pro.

O čem se dále spekuluje v souvislosti s novými AirPods 3:

  • Hudbu si vychutnáte s lepšími basy.
  • Sluchátka budou využívat vzduchové polštářky pro snížení tlaku v uších.
  • K dispozici bude standardní pouzdro pro bezdrátové nabíjení a delší životnost baterie.
  • Design čipu uvnitř sluchátek by měl umožnit kompaktnější formát a lepší konektivitu.
  • Protože ve sluchátkách bude spoustu nových technologií, dá se očekávat také nárůst ceny.

AirPods 3 možná už na podzim

Šíří se také zprávy, že výrobci jednotlivých komponent už je začali Applu dodávat, takže bychom se mohli AirPods 3 dočkat ještě o něco dříve – možná ještě tento rok.

Jedním z možných důvodů, proč se nové AirPody nepředstavily na zářijovém Keynote, může být podle spekulací fakt, že dodávek nebylo dost kvůli nedostatku materiálu. Teď už se však situace zlepšila a možná se brzy dočkáme další představovací akce, kde uvidíme také nové Macy a iPad Pro.

Současně s třetí generací AirPods se pravděpodobně vypustí také druhá generace AirPods Pro.