A takový byl rok 2021! Shrnutí

Dneškem se loučíme s rokem 2021 a vstupujeme do nového, který bude určitě neméně zajímavý. Pojďme se ale podívat na přehled, čeho všeho se Apple fanoušek v roce 2021 dočkal :)

Během letošního roku jsme se dočkali opravdu zajímavých produktů, které doposud neměli, ať už vizuálně nebo po technologické stránce obdoby. Apple dokázal, že moc dobře ví, co jeho zákazník chce a představil řadu extrémně zajímavých produktů, které zaručeně nenechali Apple fanoušky chladné. Podívejme se na některé z nich.


iMac 24“

S M1 přišla nová řada iMaců. V novém rozměru a především v úžasných šesti nových barevných provedeních. Úplně upřímně … ani my jsme tohle představení nečekali a byli jsme opravdu mile překvapeni, jak nová paleta barev iMacům sluší! Můžeš si nově vybrat mezi modrou, žlutou, zelenou, fialovou, oranžovou a pro slečny taky růžovou. Klasická je pak krásná stříbrná. Nenech se ale zmást. Ačkoliv jsou iMacy v provedení veselých barev, díky novému čipu M1 jsou to v roušce beránčím absolutně nabité přístroje, které ti doručí ten nejvyšší možný výkon, který kdy v iMacu byl.


iPad Pro s M1

Jako další tu máme vrcholný iPad Pro s čipem M1. Vlastně to, co představuje špičku výkonu dnešní doby se podařilo vtěstnat do kompaktního balení slušivého, hliníkového iPadu. Společně s LiDAR senzorem a Liquid Retina XDR displejem se tak z iPadu stal profesionální nástroj, který dokáže využít nejen ten nejnáročnější gamer, ale i inženýři z architektonických studií, technologičtí profíci a další odborníci. iPad v kapse už jednoduše není jen přístroj na zapisování, kreslení a prohlížení webu. Z iPadu s M1 se stává král všech tabletů a velkoryse vybavený pomocník.


iPad mini

Po dlouhém a neúnavném vyhlížení přišel i nový iPad mini. Moderní hranaté tvary které se odráží od designu iPhonu 4 a které se reflektují do nových modeů iPhone 12 a iPhone 13 iPadu ohromně sedí. Navíc si můžeš vybrat z několika barevných variant. Takže kompaktnější, minimalistický design, výkonný procesor, vysoce kvalitní fotoaparát dělají z iPadu mini úžasně všestranného pomocníka do kabelky nebo kapsy.


AirTag

AirTag sám o sobě v rámci lokalizačních čipů nepřinesl revoluci, ale jistou dávku evoluce. Možná jsi o nich ještě do představení AirTagu nikdy neslyšel, ale lokalizační čipy slouží jako malé kolečko, které umístíš kamkoliv nebo ke kterémukoli předmětu, který chceš mít chráněný před ztrátou nebo krádeží. Výhoda AirTagu je, že jej naprosto jednoduše spáruješ s aplikací Najít, kde následně můžeš monitorovat cokoli. Ať už deštník, auto, kolo nebo třeba jenom peněženku.


iPhone 13

Nejočekávanější produkt pro mnohé z nás, modla všech hi-tech fanoušků. iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max nově nabízí úchvatný 120Hz ProMotion displej, který se automaticky sladí s tím, jak ho používáš a dle toho dokáže využívat frekvenci displeje, díky čemuž umí šetřit baterii. Nově nabízí CinematicMode, který při natáčení videa dokáže zabírat více bodů najednou a díky čemuž si můžeš (i postprodukčně) měnit zaostřený objekt nebo scénu. No iPhone 13 toho přináší hromadu nového a o dalších novinkách si můžeš přečíst v našem článku tady.


MacBook Pro 14", MacBook Pro 16"

To nejlepší na konec. Absolutní a bestiální výkon. Nové čipy M1 Pro a M1 Max zcela reálně převádí svět přenosných počítačů na další, ještě neprobádanou úroveň, která nemá obdoby. Představení nových MacBooku Pro se neslo ve velkém duchu. Kromě špičkových čipů jsme se dočkali brilantního dílenského zpracování nově doplněného designu o porty. Ano, máme zpátky naše nejoblíbenější porty ihned po ruce. SDXC, 3x Thunderbolt 4 řady, HDMI, nový MagSafe 3 a také sluchátkový konektor 3,5mm jack. K tomu si připočti Liquid Retina XDR se svítivostí 1 000 nitů. Tady se přepisuje historie počítačů. MacBook Pro 14 a MacBook Pro 16, vítejte v novém světě výkonu.