3 aplikace určené pouze pro Apple Watch Ultra. Co umí?

Od představení Apple Watch Ultra uběhlo pár měsíců a vývojáři aplikací jim věnují čím dál tím větší pozornost. V článku představíme 3 appky určené speciálně pro tento model chytrých hodinek, které potěší zejména fanoušky potápění. Stáhneš je zdarma z App Store.

Oceanic+ nadchne náročné potápěče

Appka vznikla ve spolupráci Applu a společnosti Huish Outdoor, která vyvíjí a prodává kompletní vybavení pro potápěče. Snadno s ní naplánuješ ponory – nastavíš čas vynoření nebo hloubku, které chceš dosáhnout. S Apple Watch Ultra se bez problémů ponoříš až 40 m hluboko.

Zároveň ti zobrazí aktuální podmínky během ponoru – teplotu vody či informace o přílivu a odlivu. Také měří rychlost, s jakou se ponoříš a vynoříš. Na závěr ti vypočítá čas potřebný pro dekompresi. Uložená data si můžeš kdykoliv zobrazit a porovnat s předchozími údaji.

Základní funkce Oceanic+ jsou zdarma. Pokud to s potápěním myslíš vážně, investuj do předplatného, díky kterému aplikaci využiješ na maximum – získáš třeba komplexnější předpověď počasí nebo informace o UV indexu.



Hloubka potěší příležitostné potápěče

Pokud se potápíš rekreačně a nechce se ti investovat do appky za poplatek, vyzkoušej Hloubku, stáhneš ji zdarma. Její funkce se podobají Oceanic+, ale nejsou tak propracované. Pro občasné potápění však bohatě stačí.

Appka informuje o dosažené hloubce, času stráveném pod hladinou a teplotě vody. Spustí se automaticky při zahájení ponoru. Výborně také poslouží během šnorchlování nebo jakékoliv další podvodní aktivitě.

Siréna přivolá pomoc

Chytré hodinky Apple Watch Ultra jsou primárně určené milovníkům náročných outdoorových aktivit. V takových podmínkách se můžeš dostat do nebezpečné situace a o životě rozhodují vteřiny . Dostaneš se do úzkých? Spusť Sirénu. Aplikace vydá zvuk o síle 86 dB, který je slyšet až 180 m daleko.

Prostředí appky si zakládá na jednoduchosti, protože v případě ohrožení není čas na zdlouhavé hledání konkrétního funkce. Sirénu tvoří jedno tlačítko – zapnutí/vypnutí. Kromě toho ti ukáže také aktuální stav baterie hodinek a v případě potřeby přivolá záchranné složky. Aplikaci stáhneš zdarma.

Nejsi milovník náročných sportů a Apple Watch Ultra nejsou pro tebe ideální? Přečti si náš článek a zjisti, které modely Apple Watch ti budou vyhovovat nejvíce.