Apple Watch změří tvůj spánek. Vyzkoušej těchto 5 aplikací

Přenech starosti s kvalitou spánku chytrým aplikacím, které zanalyzují, jak dobře spíš. Nejlépe spánek změříš s chytrými hodinkami Apple Watch, které máš celou noc na zápěstí. Přečti si náš článek a zjisti, které appky stojí za to vyzkoušet.

Kolik hodin strávíš v hlubokém spánku?

Chytré senzory na hodinkách automaticky poznají, kdy reálně usneš a začnou vyhodnocovat data. Po probuzení se třeba dozvíš, jak dlouho trvala fáze hlubokého spánku.

Každá aplikace je něčím specifická. Vybírali jsme takové, které nejen změří spánek, ale nabídnou i něco navíc, například usínání s relaxační hudbou nebo tě probudí v lehké fázi spánku.

Vybrané appky stáhneš z App Store do iPhonu a následně spáruješ s hodinkama. Zaměřili jsme na placené, ale i bezplatné. Nezáleží, jestli máš starší model nebo novější Apple Watch Series 8, Apple Watch SE 2022 či Apple Watch Ultra, aplikace fungují na všech typech.

Sleep tracker ++ automaticky detekuje spánek

Ještě než ulehneš, ujisti se, že tvé Apple Watch jsou plně nabité, aby přesně měřily spánek celou noc. Sleep tracker ++ pozná, když usneš, stačí mít hodinky nasazené na zápěstí. Appka podrobně sleduje kvalitu spánku i během odpoledního šlofíku.

S takovou vychytávkou získáš ucelené informace za celý den. Dozvíš se, kdy přesně usneš nebo kolik času strávíš ve spánkových fázích. Tyhle a další informace si zobrazíš v detailních týdenních, měsíčních nebo ročních přehledech.

AutoSleep funguje i jako spánková banka

I když za tuto aplikaci zaplatíš, investovaných peněz určitě nebudeš litovat. AutoSleep patří mezi nejpopulárnější aplikace, protože o tvém spánku zjistí hodně. Jednou z nejzajímavějších funkcí je spánková banka, která hlídá plnění tebou stanoveného spánkového fondu. Pokud budeš spát méně, dozvíš se, jaký máš spánkový dluh.

Aplikace ti podle tvých návyků doporučí optimální čas spánku. Po probuzení ti zobrazí všechny důležité informace o lehkém a hlubokém spánku, ale také o srdeční aktivitě v noci. Statistiky ti zobrazí kruhové grafy, ve kterých se rychle zorientuješ.



Pillow pohlídá i krátké zdřímnutí

Můžeš si vybrat, jestli tuto appku budeš používat v základní verzi zdarma, nebo v prémiové za poplatek. Mezi její bonusové funkce patří například neomezená analýza spánku, export dat do tabulky nebo audio nahrávka ze spánku. Díky ní se dozvíš, jestli mluvíš ze spaní, nebo jak hlasitě chrápeš. Placená verze také nabízí režim zdřímnutí.

I tato aplikace dovede automaticky detekovat tvůj spánek a spustí měření. Ráno ti ukáže informace o jednotlivých fázích a celkové kvalitě spánku. Oproti předchozím nabízí navíc funkci chytrého budíku. Nastavíš si časové rozmezí, během kterého se budík ozve. Navíc se spustí v lehké fázi spánku, aby probuzení bylo co nejjemnější. Díky tomu tě mohou probudit Apple Watch svými vibracemi.

Sleepbot: Sleep tracker zpříjemní usínání

Pokud chceš chodit spát ve stejný čas, vyzkoušej bezplatnou aplikaci Sleepbot: Sleep tracker. Nastavíš si v ní upozornění na večerku. Jakmile nastane ten správný okamžik Sleepbot se ozve. Pak už stačí jen usnout s Apple Watch na zápěstí.

Aby bylo usínání co nejpříjemnější, pusť si před spaním relaxační zvuky nebo hudbu, kterou nabízí. Pokud ti repertoár aplikace nebude vyhovovat, namixuj si vlastní playlist, se kterým usneš za chvilku. Ráno ti appka naservíruje klasické informace o průběhu spánku.



Sleep++

Patří k nejpopulárnějším spánkovým aplikacím pro svou jednoduchost a minimalismus. Nasaď hodinky na zápěstí, aplikace začne sama trackovat spánek. Podobně jako předchozí appky ti i Sleep++ sdělí užitečné informace o jednotlivých fázích spánku, srdečním tepu a dalších parametrech. Využívá k tomu přehledné grafy.

Sleep++ je kompatibilní se základní aplikací Zdraví, kterou najdeš ve všech iPhonech, takže si data hned zobrazíš i na telefonu. Navíc je zdarma, ale obsahuje reklamy, které vypneš zaplacením jednorázového poplatku.