Apple představil nový iPad mini s čipem A17 Pro!

Nový iPad mini s čipem A17 Pro a Apple Intelligence přináší výkon, styl a soukromí. S 8,3” Liquid Retina displejem, podporou Apple Pencil Pro a celodenní výdrží baterie je ideální pro práci i zábavu.

Apple dnes představil nový iPad mini, který pohání čip A17 Pro a Apple Intelligence – snadno ovladatelný osobní inteligentní systém, který rozumí kontextu a nabízí užitečné a relevantní informace, přičemž chrání tvoje soukromí. Oblíbený ultrapřenosný design iPadu mini je nyní dostupný ve čtyřech nádherných barvách, včetně nové modré a fialové, a nabízí 8,3palcový Liquid Retina displej. Díky čipu A17 Pro, který přináší obrovský výkon i pro nejnáročnější úkoly, získáš rychlejší CPU, GPU a 2x rychlejší Neural Engine než u předchozí generace, a to vše s podporou Apple Intelligence. Nový iPad mini je ještě univerzálnější a pokročilejší, protože podporuje Apple Pencil Pro, což otevírá úplně nové možnosti pro tvou produktivitu a kreativitu. Zadní širokoúhlá 12MP kamera nabízí Smart HDR 4, takže fotky vypadají přirozeněji a mají větší dynamický rozsah, a pomocí strojového učení dokáže rovnou v aplikaci Fotoaparát rozpoznat a naskenovat dokumenty.

Nový iPad mini vydrží na jedno nabití celý den a nabízí zcela nové zážitky s iPadOS 18. Cena začíná na 499 dolarech za 128 GB, což je dvojnásobek úložiště oproti předchozí generaci. Můžeš si ho předobjednat už dnes a oficiálně bude dostupný od středy 23. října.

A17 Pro přináší silný výkon

Nový iPad mini má zásadní vylepšení díky čipu A17 Pro, který nabízí skvělý výkon a úsporu energie v ultrapřenosném balení. A17 Pro představuje mocný čip s řadou vylepšení oproti A15 Bionic z předchozí generace. S 6jádrovým CPU – dvěma výkonnými jádry a čtyřmi úspornými jádry – dosahuje až 30% nárůstu výkonu. Kromě toho poskytuje i 25% nárůst grafického výkonu díky 5jádrovému GPU. Díky A17 Pro si užiješ úplně nové zážitky s profesionálními aplikacemi pro designéry, piloty, lékaře a další. Nový iPad mini přináší skutečně realistický herní zážitek díky hardwarové podpoře ray tracingu, který je až 4x rychlejší než softwarová verze, stejně jako podporu dynamického ukládání do cache a hardwarově akcelerované mesh shading.

Apple Pencil Pro a produktivita na nové úrovni

Nový iPad mini je plně kompatibilní s Apple Pencil Pro, což ti umožní pracovat ještě přesněji a pohodlněji. S Apple Pencil Pro můžeš psát poznámky, kreslit a editovat s neuvěřitelnou přesností, což oceníš při práci i zábavě. Tato verze Apple Pencil přináší nové funkce, jako je citlivost na tlak a naklonění, takže tvoje tvůrčí možnosti jsou téměř nekonečné. Díky tomuto doplňku se iPad mini stává nepostradatelným nástrojem nejen pro studenty, ale i profesionály, kteří potřebují výkonný a kompaktní nástroj pro své projekty na cestách.

Skvělý zážitek s iPadOS 18

S novým iPadOS 18 získáš přístup k celé řadě nových funkcí a vylepšení, která zefektivní tvoji práci a nabídnou větší možnosti přizpůsobení. iPadOS 18 obsahuje vylepšený multitasking, který ti umožní rychle přepínat mezi aplikacemi a využívat Split View pro ještě větší produktivitu. Nové funkce v Notes ti pomohou organizovat myšlenky a zlepšit práci s dokumenty. Aktualizovaná aplikace Files ti zase usnadní práci s různými soubory a složkami. Navíc, s Apple Intelligence na iPadOS 18 můžeš využívat funkce, které se přizpůsobují tvým zvyklostem a kontextu, což znamená rychlejší a intuitivnější používání zařízení.

Výkon, který překoná očekávání

S iPadem mini a čipem A17 Pro můžeš plynule přecházet mezi náročnými úkoly a užívat si hry nebo aplikace s pokročilou grafikou. Díky hardwarově akcelerovanému ray tracingu je hraní her mnohem realističtější, a díky podpoře pro dynamické vykreslování a mesh shadingu je obraz nejen detailnější, ale také stabilnější. Ať už jsi grafik, tvůrce obsahu, nebo jen nadšenec do technologií, nový iPad mini ti nabídne výjimečný výkon v kompaktním těle, které si můžeš vzít kamkoli.

Nový iPad mini je navržen tak, aby zvládal vše, co potřebuješ, a přitom zůstal ultrapřenosný a výkonný. S podporou pro Apple Pencil Pro, moderním iPadOS 18 a inovativním čipem A17 Pro se iPad mini stává ideálním společníkem pro každodenní práci, kreativní vyžití i zábavu.