Základní pravidla nabíjení iPhonu

Nabíjení iPhonu je každodenní rutinou, přesto ale můžete jasně vidět, kdy se baterie vašeho zařízení začne zhoršovat. Co způsobuje pomalejší nabíjení?

V důsledku revoluce inteligentních zařízení jsme si osvojili takové zvyky, jako jsou pravidelné kontrolování zpráv, expertní používání instagramových filtrů a každodenní nabíjení telefonu. Poslední z nich je součástí života nás všech, takže po nabíjecím kabelu saháme již zcela automaticky.

Když nabíjíte telefon každodenně, jistě vidíte, jak rychle a nakolik se baterie vybije. Průměrný iPhone (bez rychlého nabíjení) potřebuje na to, aby se plně dobil, 2–3 hodiny v závislosti na nabíječce. Způsob nabíjení není konstantní, lithium-iontové baterie nemají rády úplné vybití nebo nabití. Když nabití dosáhne 80 %, telefon se přepne do režimu úspory baterie. Posledních 20 % se proto nabíjí výrazně pomaleji.

Klasická Apple nabíječka pro iPhone má výkon 5W a elektrický proud 1A. Pokud by se vám nabíjení zdálo trochu pomalé, můžete použít 12W nabíječku iPadu s 2.4A nebo novou nabíječku pro MacBook. I když si možná myslíte, že by to mohlo zničit baterii vašeho zařízení, Apple tyto způsoby oficiálně podporuje.

Pokud ale máte pocit, že nabíjení není dostatečně rychlé, nemusíte hned běžet do obchodu pro novou nabíječku k iPadu. Doporučujeme zkontrolovat další faktory, které mohou zpomalit nabíjení. Nejprve byste měli zkontrolovat adaptér a ujistit se, že je originální. Falešné nabíječky mohou zpomalit nabíjení, a navíc poškodit vaše zařízení.

Když nemáte po ruce adaptér schválený Applem, můžete bez problémů použít USB port svého počítače. Nabíjení pomocí Lightning Docku je jedno z nejpohodlnějších řešení. Nezapomeňte však, že přes port USB 2.0 nebude rychlost nabíjení na maximální úrovni. Standardní port 3.0 nebo Thunderbolt 3 bude telefon nabíjet rychleji.

Nezapomeňte také na samotný nabíjecí kabel. Pokud již vypadá opotřebovaně, nemusíte příčinu pomalého nabíjení hledat jinde. Neoriginální nabíjecí kabely nabíjí telefon pomaleji a méně kvalitně. Skvrny na koncovce Lightning mohou znamenat přítomnost prachu a nečistot v nabíjecím portu.

Některé povětrnostní podmínky také nejsou pro baterie příznivé. Horko může způsobit velké škody a během nabíjení může dojít k závažnému přehřátí. V létě může nabíjení telefonu v ochranném pouzdře na palubní desce auta zařízení snadno zabít.

Naštěstí inženýři Applu na takové situace mysleli. Jakmile připojíte přehřáté zařízení k nabíječce, nezačne se nabíjet okamžitě. Nabíjení bude pozastaveno nebo sníženo, dokud nebude bezpečné.

Pokud chcete telefon nabíjet co nejrychlejším a nejbezpečnějším způsobem, ujistěte se, že používáte kvalitní příslušenství, a chraňte je před prachem a poškozením. Pokud hledáte ty nejlepší nabíječky pro své zařízení, nahlédněte do internetového obchodu iSTYLE.