YAZIO – Pro váš zdravý jídelníček

S příchodem jara často cítíme novou energii a motivaci ke zdravějšímu životnímu stylu. Chcete zhubnout, udržovat se v kondici nebo jen mít přehled o tom, co každý den jíte? Dobře zvolená aplikace vám pomůže činit informovanější dietní rozhodnutí a žít zdravěji. Dovolte, abychom vám představili YAZIO – váš jídelní deník a mnoho dalšího.

Pokud jste se rozhodli jíst zdravě, prvním krokem je začít sledovat váš jídelníček. Když si zapisujete, co každý den jíte, lépe určíte, jaké změny je třeba udělat. App Store sice nabízí tisíce aplikací zaměřených na zdraví a fitness, ale najít tu, která nejlépe vyhovuje vašim konkrétním potřebám, může být náročné.

Není třeba mít jednu aplikaci pro počítání kalorií, další pro sledování cvičení a třetí pro navrhování zdravých jídelníčků. Vše můžete získat v jedné aplikaci. YAZIO kombinuje sledování výživy, počítadlo kalorií a plánování jídla do jednoho uživatelsky příjemného a dobře navrženého balíčku.

Stanovte si cíl

Když si stáhnete aplikaci a vytvoříte si účet, první otázka, kterou dostanete, je váš cíl. YAZIO je jednou z mála aplikací, které je vhodná nejen pro hubnutí, ale i využijí ji i ti, kteří jsou spokojeni se svou aktuální hmotností a chtějí si ji udržet. Stejně tak dobře funguje pro přibírání na váze.

Po vyplnění základních informací, jako je výška, hmotnost, pohlaví nebo úroveň vaší obvyklé fyzické aktivity, jste připraveni se vydat na dobrodružnou výpravu za zdravějším stravováním. Aplikace vyjde z vaší počáteční a cílové hmotnosti. Na základě poskytnutých informací vypočítá individuální plán pro dosažení vašeho cíle a také vám řekne, jak dlouho to bude trvat. Pomocí posuvníku můžete nastavit, kolik chcete týdně shodit/přibrat, ale aplikace vás upozorní, pokud zvolíte nereálný nebo nezdravý cíl.

Základní, bezplatná verze aplikace nabízí jednoduchý způsob, jak zaznamenat všechno vaše jídlo a pití do čtyř kategorií: Snídaně, Oběd, Večeře a Svačina. Pokud jste cvičili, přidejte pohybovou aktivitu výběrem z abecedního seznamu a zadejte také dobu trvání. Aplikace tak spočítá spálené kalorie, které pak budou odečteny z denního doporučeného příjmu energie. Vaše domovská stránka obsahuje také řadu receptů s přesnými kalorickými a nutričními hodnotami.

Jak zaznamenávat přijatou potravu

Záznam potravin a nápojů nemůže být jednodušší. Začněte psát a objeví se návrhy. Vyberte odpovídající položku, určete velikost porce a jste hotovi, vaše jídlo je zaznamenáno a jeho energetická hodnota bude přidána k dennímu příjmu. V případě, že vaše jídlo není na seznamu více než dvou milionů položek, jejichž kalorické hodnoty aplikace obsahuje, můžete jej snadno přidat, a to naskenováním čárového kódu nebo manuálním zadáním nutričních hodnot.

Zaznamenávání všeho, co sníte nebo vypijete, může být náročné, ale YAZIO vám to usnadňuje tím, že vám umožní vytvořit si vlastní jídla. To může být velká úspora času, například pro zápis snídaně, která se liší jen málokdy.

Důvody pro upgrade

Celkový příjem potravy je rozdělen do makronutrientních kategorií: Sacharidy, Bílkoviny a Tuky. Aktualizací na verzi Pro budete moci sledovat také kategorie jako vláknina, sůl nebo polynenasycené tuky a vybrat si specifický typ diety, jako například nízkosacharidovou nebo vysokoproteinovou s upravenými poměry makronutrientů.
Ačkoli základní bezplatná verze aplikace je skvělá na začátek, plné výhody aplikace se ukáží až po upgradu na předplatné Pro. To vám umožní přístup k dalším výhodám: více než 400 receptů, velký výběr jídelníčků, nutriční tipy, automatické sledování po napojení různých fitness trackerů, rozsáhlé statistiky a podrobné informace o výživě, další tělesné hodnoty a mnoho možností přizpůsobení.

Nejlepší vlastnosti YAZIO

  • Veselý a uživatelsky přívětivý design.
  • Jasný přehled vašeho pokroku.
  • Přidávání jídel a potravin jen několika klepnutími.
  • Integrovaný snímač čárových kódů.
  • Nákupní seznamy.
  • Záznam o příjmu vody.
  • Jednoduché výzvy: Žádný cukr, žádná pizza atd.
  • Koučování a tipy, které zvyšují vaši motivaci.
  • Sběr dat z fitness trackerů.
  • Velká sbírka receptů s výživovými hodnotami a informacemi, zda vyhovuje specifickým dietním omezením, jako je bezlepková nebo vegetariánská dieta
  • Podpora pro 20 jazyků (včetně češtiny)
  • Podpora Rodinného sdílení.

Stáhněte si YAZIO z iOS App Store (iPhone, iPad – zdarma, obsahuje iAP)

Jaké jsou vaše oblíbené aplikace pro zdravé stravování?