Stáhněte si kompletní uživatelskou příručku pro svá Apple zařízení

Psaní příruček je podivná práce, navíc většina uživatelů z nich nepřečte ani řádek. Pokud nejste jako ostatní a chtěli byste si prohlédnout úplnou dokumentaci vašeho zařízení od Applu, máte možnost.

Možná nevíte, že krátké manuály obsažené v balení vašeho iPhonu nezahrnují všechny pokyny, které firma z Cupertina pro své zařízení vytvořila. V krabicích s nápisem „Designed by Apple in California“ najdete jen tři karty:

  • Použití Face ID, tlačítek a gest
  • Delší text ohledně záruky Applu
  • Stručné shrnutí bezpečnostních upozornění, technických specifikací a dalších důležitých informací

Těm, kteří potřebují konkrétní informaci, pomůže třetí řešení, protože obsahuje kapitolu o tom, jak získat přístup k úplné příručce. Chcete-li ji stáhnout, můžete navštívit stránku podpory Applu, která je k dispozici v prohlížeči všech zařízení Applu, od Watch po Apple TV.

Příručku můžete také pohodlně otevřít v Knihách. Stačí pouze vyhledat „Uživatelskou příručku“ ve Bookstore Applu. Zde najdete všechny manuály, jeden po druhém, včetně starších verzí OS.

Verze 13.2 systému iOS je nejnovější dokument dostupný pro iPhone, ale můžete se také vrátit do dávných dob iOS 9.3. V manuálu najdete také nápovědu pro Keynote, Number a Pages. Jediné, co musíte udělat, je klepnout na tlačítko stáhnout a virtuální pomoc dorazí během několika sekund.

Kromě toho, že je pastvou pro oči, dokument pro iPhone o délce 976 stran se takto snadněji čte. Jednotlivá témata můžete snadno najít pomocí obsahu a lišty. 45 kapitol tohoto dokumentu zahrnuje všechna nová témata iOS od Apple Arcade až po nastavení ochrany osobních údajů. A kromě textu obsahuje manuál i krásné obrázky a ilustrace.