Novinky s Apple M2 jsou venku!

Apple představil nové produkty osazené nejnovějšími čipy Apple M2! Nový MacBook Pro je tak až 6× výkonnější než nejrychlejší MacBook Pro s procesorem Intel a podporuje až 96 GB sjednocené paměti pro náročné profesionální pracovní postupy. Nový Mac mini s M2 a M2 Pro je nyní výkonnější, schopnější a všestrannější než kdy dřív.

Apple představil nové 14" a 16palcové MacBooky Pro a Mac mini s čipem Apple M2 Pro a M2 Max.

Novou generaci profesionálního procesoru Apple, který profesionálním uživatelům přináší ještě úspornější výkon a ještě delší výdrž baterie. M2 Pro a M2 Max je dle Applu tím nejvýkonnějším a nejefektivnějším čipem pro profesionální notebooky na světě. MacBook Pro hravě zvládá náročné úlohy, jako je vykreslování efektů, které je nyní až 6× rychlejší než u nejrychlejšího MacBooku Pro s procesorem Intel, a třídění barev, které je až 2× rychlejší. Na základě energetické účinnosti procesoru Apple je nyní výdrž baterie MacBooku Pro až 22 hodin, což je nejdelší výdrž baterie, jakou kdy Mac měl. Pro lepší konektivitu podporuje nový MacBook Pro Wi-Fi 6E, která je až dvakrát rychlejší než předchozí generace, a také pokročilé HDMI, které poprvé podporuje 8K displeje. Díky až 96 GB sjednocené paměti v modelu M2 Max mohou tvůrci pracovat na tak velkých scénách, že jsou možnosti skoro neomezené. Bezkonkurenční vlastnosti MacBooku Pro doplňuje proslulý displej Liquid Retina XDR, rozsáhlá škála připojení, kamera FaceTime HD 1080p, zvukový systém se šesti reproduktory a mikrofony studiové kvality. V kombinaci s macOS Ventura je uživatelský zážitek z MacBooku Pro bezkonkurenční.



MacBook Pro s M2 Max posouvá pracovní postupy do extrému díky mnohem většímu grafickému procesoru s až 38 jádry a až o 30 % vyšším grafickým výkonem než M1 Max a také díky 400GB/s sjednocené šířce paměťového pásma - dvakrát vyšší než u M2 Pro. S až 96 GB sjednocené paměti MacBook Pro opět posouvá hranice grafické paměti v notebooku a umožňuje tak intenzivní grafické zatížení, jako je vytváření scén s extrémní 3D geometrií a texturami nebo spojování obrovských fotografických panoramat. M2 Max má 12jádrový procesor nové generace s až osmi vysoce výkonnými a čtyřmi vysoce efektivními jádry, který přináší až o 20 procent vyšší výkon než M1 Max, a výkonnější mediální engine než M2 Pro s dvojnásobnou akcelerací ProRes, která výrazně zrychluje přehrávání a překódování médií.

M2 Max na MacBooku Pro:
  • Vykreslování efektů v Cinemě 4D je až 6× rychlejší než u nejrychlejšího MacBooku Pro s procesorem Intel a až o 30 % rychlejší než u předchozí generace.
  • Třídění barev v DaVinci Resolve je až 2× rychlejší než u nejrychlejšího MacBooku Pro s procesorem Intel a až o 30 % rychlejší než u předchozí generace.

MacBook Pro M2


Nový Mac mini s M2

Mac mini s M2 je vybaven osmijádrovým procesorem se čtyřmi vysoce výkonnými a čtyřmi vysoce efektivními jádry a desetijádrovým grafickým procesorem - ideální pro ty, kteří hledají superrychlý výkon a neuvěřitelnou produktivitu. Každodenní úlohy tak budou bleskově rychlé od spouštění a multitaskingu mezi aplikacemi až po prohlížení webu. Uživatelé, kteří řeší náročnější úkoly, zvládnou s Macem mini s M2 i náročnější pracovní zátěž. Díky až 24 GB sjednocené paměti a šířce pásma 100 GB/s jsou činnosti, jako je úprava obrázků v Adobe Photoshopu, až o 50 % rychlejší než u předchozí generace. Model M2 také přidává do Macu mini akceleraci ProRes, takže úlohy, jako je střih videa ve Final Cut Pro, jsou více než dvakrát rychlejší. Model M2 také dokáže současně přehrávat až dva streamy videa 8K ProRes 422 při 30 fps nebo až 12 streamů videa 4K ProRes 422 při 30 fps. Se vším tímto výkonem je Mac mini až 5× rychlejší než nejprodávanější stolní počítač se systémem Windows, a přináší tak neuvěřitelnou hodnotu jak pro ty, kdo si počítač kupují poprvé, tak pro ty, kdo jej chtějí upgradovat, a pro ty, kdo chtějí přejít na jiný počítač.


Mac mini M2


Zákazníci si mohou nové počítače s čipem Apple M2 objednat již dnes, dostupné budou od úterý 24. ledna.