Nejlepší iPady v roce 2022: který sedne právě tobě?

Apple iPad patří k nejoblíbenějším tabletům na světě z jednoho prostého důvodu – je všestranný. Zvládneš na něm práci na projektu, vyjádříš kreativní myšlenky nebo si zapaříš hru jako na konzoli. Za poslední dobu zase nabývají na popularitě a jejich prodeje v posledním čtvrtletí meziročně stouply o 33 %. Jaký je pro tebe ten pravý?

Nejlepší z nejlepších – iPad Pro 12,9″ (2021)

Rychlost iPadu Pro ti zpříjemní. Za vším stojí nadupadný čip Apple M1, díky kterému drtíš úkoly, tvoříš grafiku, stříháš videa nebo hraješ hry na úrovni konzolí, zatímco baterka spolehlivě drží.

Všemi úkony tě provází displej Liquid Retina XDR – díky 10 000 mini-LEDkám vidíš jasné světlé tóny, nejjemnější detaily a temnou černou.

Když nemáš po ruce svůj MacBook, Magic Keyboard ti ho dokáže částečně nahradit. Apple Pencil 2 ti zase dopřeje přirozenější psaní jako tužkou – napiš si pohodlně poznámky nebo načrtni mistrovská díla. Počítej ale s tím, že top funkce iPadu Pro jsou vykoupené vyšší cenou.

Nejlepší základní iPad – iPad 10.2″ (2021)

Schopný a nečekaně dostupný iPad – i tak můžeme charakterizovat iPad 10.2 (2021).

Nečekej sice větší upgrade oproti předchozímu modelu, ale s novým 12MPx ultraširokým selfie foťákem si užiješ videohovory v mnohem lepší kvalitě. True Tone displej se příjemně přizpůsobuje různým světelným podmínkám a šetří tvoje oči.

Nejlepší iPad pro studenty – iPad Air 4 (2020)

iPad Air 4 se podobá iPadu Pro, ale stojí mnohonásobně méně. Má široké využití – můžeš ho zasadit do klávesnice a máš z něj notebook, pak vezmeš Apple Pencil a děláš si poznámky a večer na něm zkoukneš videa nebo si přečteš knížku.

Navíc je skladný a lehký, přibližně 460 gramů na zádech v batohu ani nepocítíš.

Nejlepší malý iPad – iPad mini

Jasná volba, pokud chceš odlehčený a opravdu malý iPad – bez problému ho udržíš v jedné ruce. Není moc Apple produktů s USB-C (když vynecháme počítače), u iPadu mini USB-C ale najdeš, což je příjemné plus. Kompaktní rozměry neznamenají menší výkon, tenhle stroj zvládne i náročnější operace.

Jediné zařízení pro zábavu a produktivitu zároveň – supluje i MacBook

MacBook je lehký a plnohodnotný notebook bez kompromisů, oproti iPadu u něj nečekej snad jen dotykovou funkci. Pokud jsi obyčejný uživatel jablečných produktů, tohle bude asi nejpodstatnější rozdíl, který zaregistruješ. U mnohých možná ještě přetrvává přesvědčení, že iPad je spíš na obsah a Mac na práci. Není to ale pravda.

„Nejnovější základní model iPadu jsem dostal jako vánoční dárek a použil jsem ho téměř ke všemu. Od sledování videí, hraní her se synem až k pracovním úkolům. S využitím Magic Keyboard se z iPadu stalo nejpoužívanější zařízení u nás doma. Určitě ale doporučuji zvolit vyšší úložiště než je standardních 32GB,“ říká Joe Osborne, seniorní editor Insider Reviews s více než 10 lety zkušeností v oblasti her a technických médií.

iPad sedne pravděpodobně každému v tvojí domácnosti, nutno ho brát ale spíše jako osobní zařízení. Přihlašování pomocí Apple ID znamená synchronizaci kontaktů, zpráv a dalších osobních dat. Pokud je vás doma víc, kteří iPad využíváte, tak s tímto počítej.

Těmto praktickým Apple zařízením se daří. Podle údajů analytické společnosti Canalys se v posledním čtvrtletí roku 2021 (v západní Evropě) zlepšily meziroční prodeje iPadů o 33 %. Recept na úspěch těchto zařízení má přitom jednoduché složení. Díky různým modelovým řadám s odlišnou cílovou skupinou výrobce pokrývá hodně potenciálních zákazníků. Díky svému designu, výkonu, funkcím a u základních modelů i ceně jde často o jedinou volbu zákazníka.