Je to venku! Apple představil iPhone 13, Apple Watch 7, nový iPad mini a nejen to - souhrn

Apple opět překvapil a přišel nejen s novými iPhone 13, ale zároveň s Apple Watch 7 série anebo v neposlední řadě s novinkou v podobě iPad mini. Přečtěte si stručný souhrn novinek z Key Note 2021 s námi.

Apple dnes na Keynote představil pět nových příběhů dlouho očekávaných produktů. Rozhodně se máš na co těšit. Krásné barvy, skvělé fotoaparáty, a ještě lepší vychytávky. Tak tady jsou.

iPad 10,2

Kdy bude dostupný

Od 24. 9. 2021

Vzhled

Tenký, lehký odolný design ze 100% recyklovaného hliníku, protože na ekologii záleží. Přichází s barvami stříbrnou a vesmírně šedou, ještě jasnější než kdy dříve. Potěší tě velikostí úložiště 64 GB a 256 GB, díky kterým uložíš ještě více fotek, dokumentů nebo her. Vhodný je pak třeba na poznámky a další drobnosti. Jednoduchý 10,2" Retina display s technologií True Tone, ti poskytne komfort a pohodlí, při jeho používání.

Co se skrývá uvnitř

Výkonný Neural Engine s funkcemi iPadOS 15 je založený na strojovém učení jako je živý text. Najednou tě psaní bude bavit o trošku více než do teď. Skvělý grafický výkon díky čipu A13 Bionic, který využiješ nejen na hry.

Zaujme tě 8MP zadní kamera a 12MP ultra širokoúhlá přední kamera

Přesnější a detailnější FaceTime pro lepší ochranu tvých dat a rychlejší odemykání tvého zařízení. Centrování záběru při video hovorech, aby byly hovory s tvými nejbližšími jednodušší a jasnější, stejně jako natáčení videí. Více než 10hodinová výdrž baterie. Rychlá Wi-Fi a LTE, podporující 4G LTE.

Doplňky

Více než 1 milion aplikací pro iPad. Použijš ho se smart klávesnicí pro iPad, který je zároveň kryt a chrání tak tvé zařízení a využiješ i Apple Pencil.

Další vychytávky

Multi-Touch displej – díky intuitivnějšímu multitaskingu zvládneš poznámky bez problémů a kdykoli, odkudkoli. Kdykoli tak můžeš anotovat a poznamenávat dokumenty. Přehledné widgety na ploše, Stereo reproduktory i rozšířená realita jsou už dlouhou dobu na scéně a díky čipu A13 Bionic v kombinaci s pokročilými senzory zažiješ neuvěřitelné zážitky nejen z hraní ale i nakupování a učení.

Nový iPad

iPad mini

Kdy bude dostupný?

Od 24. 9. 2021

Vzhled

Prodávat se bude ve čtyřech barvách ze 100% recyklovaného hliníku, a to ve vesmírně šedé, růžové, fialové a hvězdně bílé. Disponuje displejem přes celou plochu. Díky ultratenkým zaobleným okrajům. 8,3" Liquid Retina displej s True Tone a širokým barevným rozsahem P3 ti dopřeje ostré a živé barvy. Multi-Touch displej s LED podsvícením a technoogií IPS.

Co se skrývá uvnitř

Má výkonný čip A15 Bionic a ultrarychlé 5G a o 40 % rychlejší CPU, díky tomu se každodenní úkoly stávají hračkou a ušetříš tak spoustu času. iPad má až o 80 % rychlejší grafiku díky 5jádrovému GPU. Baterie vydrží celý den, takže na jakýkoli projekt budete mít spoustu času. Připojení 5G, díky kterému můžeš streamovat videa ve vysoké kvalitě. Wi-Fi 6 je nejrychlejší dostupná Wi-Fi, dopřej si tak ultrarychlá připojení, kdykoli a kdekoli. Podporuje iPadOS, což je jednoduchý multitasking pro využívání několika aplikací na jednou, využiješ je doma, ve škole nebo v práci.

Fotoaparát

12MP přední fotoaparát a centrování záběru pro lepší video hovory bez starostí. Širokoúhlý zadní fotoaparát má 12MP s technologií Focus Pixels, aby fotky byly živé a ostré a ještě díky HDR 3 budou fotky v opravdu povedené kvalitě. Nebo natáčej video ve 4K a bav se jako pravý streamový guru. Opomenout bych neměla ani True Tone blesk, které pomáhá zvyšovat kvalitu fotek při slabém světle.

Doplňky

Spolu s novými iPady vychází i pět nových obalů Smart Folio (6. generace) na iPad Mini v barvách svítivě oranžová, levandulově fialová, tmavě višňová, bílá a černá. Podporuje Apple pencil 2. generace. Zaujmou tě doplňky na hudební tvorbu nebo podnikání.

Další vychytávky

Podporuje USB-C, propojení tak bude o mnoho jednodušší, má nové stereo reproduktory (na šířku), odemykání díky Touch ID v horním tlačítku, podporuje Apple pencil 2. generace, který se snadno přichytí na stranu iPadu a tím se i nabíjí.

iPad mini

Apple Watch Series 7

Kdy budou k dostání?

Na podzim 2021

Vzhled

Přichází 5 zbrusu nových barev: zelená, modrá, červená (PRODUCT) RED, hvězdně bílá a temně inkoustová. Tělo mají Watchky ze 100 % recyklovaného hliníku nebo z nerezové oceli, pro větší výdrž. Zmenšený rámeček o 40 %, ale plocha je o 20 % větší než na Series 6. Stále zapnutý displej, který je až o 70 % jasnější ať jsi venku nebo uvnitř budovy. Mají skvělou odolnost proti prasknutí, o 50 % silnější přední sklo. Jsou odolné proti prachu a voděodolné. Díky lomu světla u okrajů vzniká opravdu jemný efekt zaoblení a displej a pouzdro působí příjemně jednolitým dojmem.

Čím tě rozhodně nadchnou

EKG, měření saturace kyslíkem, je základ. Nová je časomíra snů, takže měření spánku dostává najednou úplně jinou dimenzi. Až o 33 % rychlejší nabíjení než už Apple Watch Series 6. 8 minut nabíjení tak postačí na 8 hodin sledování spánku a časomíry snů. Mají až o 70 % větší jas. Sportuj a měř si spálené kalorie třeba při běhu, lyžování, cyklistice, tajči nebo pilates, které se stávají čím dál tím více oblíbené. Voděodolné jsou až do 50 metrů. Sdílení aktivity s přáteli, soutěže mezi vámi a odznaky za splněné výkony, jsou často velmi motivační a díky tomu často uzavřete všechny tři kroužky.

Doplňky

Až tisíc aplikací, které můžeš využít na hodinkách, stačí je stáhnout přímo na Apple Watch. Objev nové skvělé multifunkční ciferníky, nové pásky, které padnou i na starší modely.

Další vychytávky

O 33 % rychlejší nabíjení, tlačítka po celém systému displeje mají nový design. Apple Watch Series 7 jsou nejodolnější Apple Watch. Časomíra snů.

Apple Watch 7

iPhone 13 a iPhone 13 mini s dvojitou foto soustavou

Kdy budou dostupné?

Předprodeje začínají 17.9.2021, v prodeji od 24.9.2021

Vzhled

iPhone 13 a 13 mini jsou dostupné v barvách růžová, modrá, temně inkoustová, hvězdně bílá a červená (PRODUCT) RED. Sklo, které je z Ceramic Shield je nejpevnější sklo ve srovnání s jakýmkoli jiným dostupným smartphonem. iPhone 13 má 6,1palcový displej a 13 mini 5,4palcový displej. Oba mají Super Retina XDR displej. Krásná, a hlavně odolná konstrukce s plochými hranami, tě uchvátí už při prvním uchopení. Nebudeš ho tak chtít dát z ruky.

Podporuje 5G

Které zvládne i náročnější hry ve více hráčích, skvělé je i při AR videích. Má čip A15 Bionic a až o 50 % rychlejší CPU a o 30 % rychlejší grafiku než má konkurence.

Fotoaparát

Díky filmařskému režimu můžeš nahrávat HDR videa v Dolby Vision. Noční režim, portrétní režim, selfíčka v nočním režimu nebo chytré fotografické styly v kombinaci s ultra širokoúhlým fotoaparátem jsou skvělá volba pro každodenním využívání zařízení na plno.

Doplňky

MagSafe, 20W adaptér pro rychlejší nabíjení, MagSafe peněženka, baterie MagSafe.

Další vychytávky

Optická stabilizace obrazu s posuvem snímače, filmařský režim, 5G pásma.

iPhone 13

iPhone 13 Pro a 13 Pro Max

Kdy budou dostupné?

Předprodeje začínají 17.9.2021 v prodeji od 24.9.2021

Vzhled

Dostupné jsou ve čtyřech barvách – zlatý, stříbrný, horsky modrý, grafitově šedý. Kapacita: 128 GB, 256 GB, 512 GB a 1 TB. Rozměry displeje: iPhone 13 Pro 6,1 palců a iPhone 13 Pro Max 6,7 palců, pro ještě větší pohodlí při ovládání. Oba telefony mají Super Retina XDR displej s ProMotion, HDR displej s True Tone, pro jasnější fotky, videa i hry.

Co se skrývá uvnitř

iPhone 13 Pro má až o 1,5 hodiny větší výdrž než 12 Pro a 13 Pro Max má vyšší výdrž o 2,5 hodiny než 12 Pro Max. Oba telefony mají A15 Bionic a podporují 5G síť. Odolnost proti polití, vodě a prachu až 30 minut v hloubce 6 metrů, pro ještě lepší zážitky pod vodou. Režimy izolace hlasu a širokého spektra. Hovory a video hovory budou najednou čistější a jasnější. Displej se 120 Hz s adaptivní obnovovací frekvencí mění pravidla hry a najednou dostanou úplně jiný rozměr. Skvělá OLED technologie, která přináší až o 25 % větší jas. 5jádrové GPU, díky kterému získáš až o 50% vyšší grafický výkon, pak budou složitější úlohy hračka.

Fotoaparát

12 MPX soustava a 3x optický zoom a až 15x digitální zoom, nemusíš tak udělat už ani krok navíc. Teleobjektiv, ultra širokoúhlý a širokoúhlý fotoaparát, posune hranice focení, tam kam si přeješ. Fotoaparát má kryt má ze safírového krystalu. Stejně tak tě uchvátí makro fotografie se zaostřením od 2 cm, noční režim, portrétní režim, Apple ProRaw, korekce objektivu ultra širokoúhlým fotoaparátem. Buď profík i bez zrcadlovky. Filmařský režim nahrávání videí s malou hloubkou ostrosti, který jednoduše umožňuje přeostřovat mezi subjekty. Příběhová linka tak dostává úplně jiný nádech a ty s nimi můžeš pracovat mnohem kreativněji. Navíc se dá upravit i dodatečně. Ve filmařském režimu se dá natáčet širokoúhlým fotoaparátem, fotoaparátem s teleobjektivem a TrueDepth fotoaparátem. Umožňuje nahrávání HDR videa v 4K, nahrávání ProRes videa ve 4K. Pořizování 8MP fotek při natáčení 4K videa.

Doplňky

MagSafe, AirTAg, 20W adaptér, nové barevné kryty.

Další vychytávky

Selfíčka v nočním režimu, Deep Fusion, Prostorový zvuk, videa ve 4K a HDR.

iPhone 13 Pro Max