Jak zapnout funkci „Hey Siri“ na iPhonu či iPadu

Hlasová asistentka Siri byla představena jako jedna z mnoha novinek, dnes již stařičkého iPhonu 4S. Od té doby se toho mnoho naučila a celkově se funkčnost zdokonalila. Hlas je přirozenější a nyní Siri umí mnoho různorodých funkcí včetně propojení s aplikacemi třetích stran.

Při představení iOS 9 byla uvedena funkce s názvem „Hey Siri“. Funkce spočívala v tom, že bylo nově možné aktivovat hlasovou asistentku pomocí onoho příkazu, a již tedy nebylo nutné podržet Home Button a byt tak ve fyzickém kontaktu s telefonem.

Tato funkce ale nebyla Applem dotažena do konce, protože pro správnou funkčnost musel být iPhone či iPad připojen k nabíječce, a to nebylo zrovna dvakrát pohodlné a upřímně, tuto funkci to uplně zabilo. Konkurence byla tehdy dál a například Google uměl aktivovat hlasového asistenta Google Now pomocí hlasu.

Tento nedostatek se změnil až s příchodem iPhonu 6S (Plus), který jako prvni iPhone uměl aktivovat Siri pomoci příkazu bez toho, aniž by zařízení bylo připojeno k elektrické energii. Telefon zkrátka stále naslouchal a čekal na příkaz uživatele. Tuto funkci umí také samozřejmě nejnovější iPhone 7 (Plus)

Pokud i vy disponujete iPhonem 6S (Plus) nebo nejnovějším 7 (Plus), tak pro vás máme návod, jak tuto funkci aktivovat v nastavení. Pro aktivaci či deaktivaci musíte zavítat do nastaveni – Siri – Povolit „Hey Siri“. Poté budete odkázáni na nastavení hlasového povelu, který bude přímo dělaný pro váš hlas.

Ptáte se, proč se tento příkaz musí nastavovat právě na hlas uživatele? Jablečných telefonu je na světě dobrých pár desítek miliónů a pokud budou na stole ležet dva iPhony a uživatel řekne příkaz „Hey Siri“, aktivuje se to správné zařízení.