Jak vyčistit špinavý Lightning port

Nabíjecí konektor Lightning je jako váš pupík, magnet na nečistoty. A jelikož se váš telefon pravidelně nesprchuje, nabíjení může být po čase nestabilní, naštěstí se dá vše snadno vyřešit.

Vy nebo vaši přátele možná posíláte vaše iPhony na reklamaci, pokud se přestanou nabíjet. Řešení ale může být jednodušší, než by vás vůbec napadlo! Stačí vyčistit Lightning port.

Nehledě na to, jak opatrně se ke svému iPhonu chováte, do Lightning portu se bohužel může časem dostat spousta smetí a jiného nepořádku. To obvykle neznamená žádný problém, může se ale stát, že při nabíjení telefon vypadává nebo se nenabíjí vůbec. Smetí na úvodní fotografii jsme všechno měli v našich telefonech, které jsme rychle vyčistili a sami tak vidíte, kolik nepořádku se do malého portu může dostat

Pokud se vám nedaří nabíjecí hlavu do portu zasunout nebo je zastrčená nesprávně, nesnažte se ji tam dostat násilím. Je možné, že se do něj dostaly nějaké větší části smetí, které možná půjde vidět vlastníma očima, když se do něj podíváte.

Jak na to?

Nesnažte se svůj iPhone umýt, ani v případě, že máte voděodolný iPhone 7. Problém vyřešte bez použití jakékoliv vody, jelikož by se mohla dostat do přístroje, aniž by se cokoliv vyčistilo.

Nestrkejte do portu ani nic tvrdého, jako jehlu nebo nic kovového, protože byste si velmi snadno mohli své zařízení poškodit.

Nejjednodušším řešením pro vyčistění Lightning portu je párátko a tím opatrně odstranit veškeré nečistoty usazené v portu. Pokud máte po ruce kamaráda, může vám do portu posvítit, abyste viděli, zda v něm ještě nějaké nečistoty nezbyly.

Osoba v přiloženém videu sice používá k vyčištění portu kovový objekt, nicméně vzhledem ke stavu daného telefonu už na tom zřejmě ani nesejde. Rozhodně byste se tedy měli držet dřevěného párátka. Než se tedy vydáte do servisu, můžete si zkusit snadno pomoci sami.

Přejeme šťastný lov!