Jak probíhá nabíjení AirPods?

Jak dlouho vlastně trvá, než se druhá generace AirPods nabije od 0 do 100 %? V jakém pořadí se zařízení nabíjejí? Kolik energie spotřebují? Díky nadšenému uživateli už máme odpovědi.

AirPods způsobil na trhu bezdrátových sluchátek skutečnou revoluci. A během posledního telefonátu s investory Tim Cook potvrdil, že je to kulturní fenomén. Když se projdete po ulici, vidíte stále více (skutečných a falešných) AirPods. Bezdrátová sluchátka se rychle stala oblíbeným gadgetem mnoha fanoušků Applu.

Je to v podstatě velmi jednoduché zařízení, které vám umožňuje ovládat několik funkcí a poskytuje různé zpětné vazby. Fungují jednoduše, snadno se používají a jsou 100% roztomilé. Je však těžké říci něco chytrého o jejich technických specifikacích. Nevíme o nich téměř nic, protože Apple technické podrobnosti o sluchátkách nezveřejňuje.

Jedním z hlavních aspektů je nabíjení. Jak funguje? Měli byste používat výkonnější nabíječku? Nebo bude stačit jednoduchá? Jaký druh algoritmů používá? Tyto otázky si položil uživatel colinstarter, který sdílel své myšlenky na Reddit. Nejdřív úplně vybil sluchátka a nabíjecí pouzdra, pak je plně nabil a celý proces nabíjení monitoroval. Použil druhou generaci AirPods s originálním standardním kabelem Apple Lightning a 5W napájecím adaptérem. Zde je jeho graf a nejdůležitější závěry.

Dozvěděli jsme se následující:

  • Systém nejprve nabíjí pouze sluchátka, když jejich nabití dosáhne 20 %, začne nabíjení pouzdra.
  • Plný nabíjecí cyklus sluchátek je 30 minut a nabití dosáhne 90 % za 20 minut.
  • Pouzdro potřebuje dvě hodiny k úplnému nabití.
  • V prvních 3,5 minutách získala sluchátka „turbo“ nabití 2,35 W.
  • Sluchátka a pouzdro dohromady se dobily až 2,5 W.

Proč je to důležité? Vzhledem k tomu, že jasně ukazuje, že i když jej připojujete k rychlejší nabíječce, nebude to znamenat nic navíc. 5W nabíječka je více než dostatečná a i USB auto nabíječka funguje dostatečně dobře. Není překvapením, že s tímto zařízením byla uvedena možnost bezdrátového nabíjení, protože tato méně účinná technologie v tomto případě funguje dokonale. Nejsem zvyklý nabíjet svůj iPhone bezdrátově, ale doma používám bezdrátovou nabíjecí podložku pro AirPods.

Je dobré vědět, že sluchátka jsou nabitá jako první, aby je bylo možné použít během několika minut poté, pokud jejich baterie zcela zemře. Co je zajímavější: když otevřete víčko pouzdra na sekundu při nabíjení, bude spotřebovávat více energie po další 3-4 minuty.

Stále zůstává otázka: Pokud nabíjíte i pouzdro, znamená to rychlejší nabíjení sluchátek? Podle mého názoru ano, jedinou otázkou je, o kolik. A nabíjí pouzdro nabité na 90 % rychleji než to, které má nižší procento baterie?

Jak nabíjíte svoje AirPods? Odděleně? Společně? Průběžně, nebo až se vybijí úplně? Zažili jste někdy horší kvalitu zvuku při 20% nabitím? Pokud jste přešli na zařízení druhé generace, vnímáte nějaký rozdíl?

Zdroj: Reddit, iDownloadBlog