Jak povolit stahování aplikací nad 200 MB přes mobilní data na iPhonu a iPadu

V systémech iOS 13 a iPadOS můžete deaktivovat limit mobilního stahování aplikací z App Store, takže při stahování položek přes 200 MB pomocí mobilních dat vašeho iPhone nebudete žádáni o svolení.

Drtivá většina z nás stále nemá neomezený datový tarif. Proto Apple zajistil, že nepřijdete o drahá mobilní data náhodným stažením rozsáhlé aplikace přes mobilní připojení vašeho iPhone. Udělal to jednoduše – omezil stahování obsahu, když nepoužíváte Wi- Fi.

Tento strop Apple v minulosti několikrát zvýšil, naposledy se hranice pro stahování aplikací přes mobilní data zvýšila v květnu 2019 z 150 MB na aktuálních 200 MB.

Stahování z App Store přes Wi-Fi sítě není omezeno. Limit pro stažení položky se vztahuje také na další obsah v digitálních obchodech Applu, jako jsou hudba, podcasty, knihy, audio knihy, filmy, televizní pořady a další.

Za zmínku stojí i to, že si vybranou položku budete moci stáhnout přes mobilní data, i když přesáhne velikost uvedenou v App Store, protože ten uvádí velikost položky před komprimací. Jak víte, Apple využívá techniku ztenčování aplikací, aby zmenšil velikost skutečně stahovaných dat oproti nekomprimované velikosti uvedené v App Store.

Například vaši oblíbenou hru si budete moci stáhnout přes mobilní data vašeho iPhonu, i když je větší než 200 MB. Při ztenčování aplikací se stahují pouze položky, které jsou relevantní pro vaše konkrétní zařízení, a ignorují ostatní data, jako je uživatelské rozhraní pro iPad a podobné.

Systémy iOS 13 a iPadOS přinesly nové ovládací prvky pro správu limitu aplikací stahovaných z App Store přes mobilní data. Nyní je možné toto omezení deaktivovat. Tak je možné stáhnout libovolně velkou položku z App Store nebo iTunes přes mobilní data, aniž by bylo nutné povolení.

Ve výchozím nastavení systémy iOS 13 a iPadOS umožňují stahování až do 200 MB – všechny položky o velikosti nad 200 MB, které se pokoušíte stáhnout přes mobilní data, vyžadují výslovné povolení.

Pojďme se podívat na podrobný tutorial iDownloadBlog, jak deaktivovat limit stahování aplikací z App Store přes mobilní data, abyste si mohli stáhnout aplikace pro iPhone nad 200 MB.

Jak vypnout limit stahování aplikací z App Store přes mobilní data

Chcete-li upravit limit stahování aplikací z App Store přes mobilní data, postupujte takto:

  • Otevřete aplikaci Nastavení na vašem iPhonu nebo iPodu touch s iOS 13 nebo na iPadu s iPadOS.
  • Z hlavního seznamu vyberte Apple ID a pak iTunes a App Store.
  • Klepněte na Stahování aplikací pod titulkem Mobilní data.

Nyní upravte svůj limit stahování mobilních aplikací App Store:

  • Povolit vždy: To umožní všem aplikacím stahovat se automaticky přes mobilní data.
  • Nad 200 MB: Tuto možnost vyberte, pokud chcete povolit automatické stahování aplikací do 200 MB pomocí mobilního připojení vašeho operátora. Toto je výchozí nastavení.
  • Vždy se zeptat: Toto nastavení přepněte, pokud chcete být vždy požádáni o povolení ke stahování aplikací přes mobilní data, bez ohledu na jejich velikost.