Jak nastavit a spravovat více podpisů v aplikaci Mail

Je běžné, že lidé mají více než jednu e-mailovou adresu. Můžete mít jednu pro práci, jednu osobní a ještě jednu pro přihlášení k newsletterům. Pokud tedy chcete napsat e-mail z konkrétního účtu nebo odpovědět z jiného, podpisy vám ušetří čas.

V aplikaci Mail v Macu můžete vytvořit více e-mailových podpisů, abyste měli pro každý účet jeden. A správný podpis můžete automaticky použít s účtem, který právě používáte.

Vytvořte své podpisy v aplikaci Mail

Otevřete v Macu aplikaci Mail a nastavte e-mailové podpisy podle tohoto návodu.

  • Na panelu nabídek klikněte na Pošta> Předvolby.
  • Vyberte kartu Podpisy.
  • Vyberte e-mailový účet zleva a klikněte na znaménko plus pod středním rámečkem.
  • V tomto středním poli můžete svůj podpis pojmenovat tak, abyste si jej dobře zapamatovali.
  • Do pole vpravo zadejte podpis, který chcete použít.
  • Případně můžete zaškrtnout políčko pod podpisem, který používáte, aby se vždy použilo stejné výchozí písmo jako v e-mailu. Zaškrtnutím políčka bude váš podpis umístěn ve zprávě nad citovaným textem.

Použijte podpis automaticky

Rozbalovací pole Vybrat podpis dole by mělo okamžitě vybrat právě vytvořený podpis. Ale pokud tomu tak není nebo pokud pro tento účet vytvoříte více než jeden podpis, vyberte ten, který chcete ve výchozím nastavení použít.

Když pak pomocí tohoto účtu vytvoříte, odpovíte nebo přepošlete e-mail, automaticky se ve zprávy objeví vybraný podpis.

Použijte podpis ručně

Pokud si chcete vybrat podpis, který používáte, místo automatického výběru, je to snadné.

V okně e-mailu najděte pole Od (napravo od vaší e-mailové adresy), tam byste měli vidět rozbalovací pole Podpis. Poté si můžete vybrat požadovaný podpis z těch, které jste pro daný účet vytvořili.

Odeberte podpis z e-mailu

Pokud si přejete svůj podpis z rozepsaného e-mailu odebrat, můžete kliknout na rozbalovací pole Podpis a vybrat možnost Žádný nebo jednoduše odstranit text z e-mailu.

Spravujte své podpisy

Jakmile v aplikaci Mail podpisy vytvoříte, v horní části seznamu účtů vlevo se zobrazí možnost Všechny podpisy. Protože se zde zobrazují všechny vytvořené podpisy, je to jednoduchý způsob, jak provádět rychlé změny, aniž byste klikali na jednotlivé účty.

Například, pokud jste změnili příjmení, můžete kliknout na možnost Všechny podpisy a poté vybrat každý podpis, který chcete změnit. Nemusíte se starat o uložení změn, to se stane automaticky.

V této oblasti můžete také změnit pořadí podpisů. To je užitečné, pokud se rozhodnete je použít v sekvenčním pořadí v rozevíracím seznamu Vybrat podpis, jak jsme popsali výše. Chcete-li přesunout podpis v seznamu, stačí na něj klepnout, přetáhnout a pustit jej na požadované místo metodou drag-and-drop.

Smazejte podpis

Pokud chcete vytvořený podpis vymazat, klikněte na účet vlevo, vyberte podpis ve středu a poté klikněte na tlačítko minus pod tímto políčkem.