Jak funguje Apple TV? Objev pestrý svět zábavy

Proměň svůj obývák v kino, hernu nebo koncertní sál. Vykouzli z jakékoliv televize multimediální centrum svého domova. Přehrávej filmy a seriály od rána do večera, hoď se do správné nálady s oblíbeným playlistem nebo se odreaguj během hraní her. Apple TV tě zabaví na dlouhé hodiny. Využívat ji může kdokoliv, ani k tomu nepotřebuješ chytrou televizi.

Snadno ji zapojíš

Vychutnej si veškerý multimediální obsah. Bude ti stačit jakákoliv televize nebo monitor, který obsahuje HDMI port pro kabel, což je v současnosti standard. Apple TV funguje pomocí smart boxu. Propoj ho se svým zařízením a ponoř se do seriálového maratonu. Pokud vlastníš iPhone nebo iPad, spáruj je s Apple TV a sledování bude ještě větší zážitek.

Stahuj aplikace

Prohlédni si na velké obrazovce svoje fotky či videa z iCloudu. Apple TV má navíc vlastní obchod s aplikacemi. Využíváš Netflix, Spotify, HBO GO nebo podobnou službu? Můžeš je mít díky App Storu kdykoliv k dispozici. Některé aplikace jsou zpoplatněné, ale najdeš i velké množství bezplatných.

Skvělá volba pro Apple fandy

Apple TV ocení především jablíčkáři, protože rozšíří svoje portfolio o další kousek zábavy. Až tě filmy a seriály omrzí, můžeš se pustit do hraní her. Stáhneš je pomocí App Store. Chceš prohnat svoji oblíbenou skladbu přes repráky domácího kina? Najdi ji v Apple Music a volume dej doprava.

Apple TV ocení kdokoliv

Pokud tě Apple TV zaujala, ale nejsi součástí Apple ekosystému, nevadí. Využívat jejích možností může kdokoliv. Dokonce k tomu nepotřebuješ ani chytrou televizi, protože smart box od Apple TV zajistí vše potřebné. Stačí jen zapojit HDMI kabel.

Intuitivní ovládání

Společně se smart boxem dostaneš také stylový ovladač Apple TV Remote. Jen pár nejdůležitějších tlačítek, nic víc není potřeba. Pomocí kulatého clickpadu vybíráš mezi filmy a seriály. Ovladač funguje i na gesta, přejetím prstu můžeš prolistovat dlouhým playlistem během okamžiku. Chceš vrátit scénu o pár vteřin zpět nebo něco přeskočit? Není problém, stačí přejet prstem dopředu nebo dozadu.

3 vychytávky, které uvítáš

Ovládání přes iPhone – praktická a pohodlná funkce. Nechce se ti vstávat pro ovladač, který leží daleko? Použij iPhone a přepni Apple TV s jeho pomocí. Televize může také zrcadlit obraz telefonu.

HomeKit – napojení na chytrou domácnost. Sleduješ film a někdo na tebe zvoní? Máš-li zvonek s kamerou, zobraz si, kdo za tebou jde. Díky napojení na HomeKit ovládáš i další elektroniku spárovanou s chytrou domácností, například termostat nebo zamykání dveří.

Podpora více uživatelů – ať se každý dívá, na co chce. Každý člen domácnosti může využívat svůj profil, na kterém si rychle zobrazí obsah přesně podle svých preferencí.

Jaká verze je pro tebe ta pravá?

Teď už to bude víc techničtější, protože záleží na tom, jaké zařízení máš k dispozici. Podporuje tvoje televize 4K rozlišení? Potom sáhni po variantě Apple TV 4K a veškerý obsah uvidíš v té nejvyšší obrazové a zvukové kvalitě. Navíc si ještě zvol velikost úložiště. V současnosti můžeš vybírat mezi 32 GB a 64 GB. Jestliže tvoje televize podporuje pouze HD rozlišení, je pro tebe ideální varianta Apple TV HD s 32GB místem na disku.