EQUA - Opravdu chytrá lahev

Designová lahev, která tě nadchne. Známe pár lidí, co ji vlastní a jsou z ní jednoduše nadšení. Rozhodli jsme se ji tedy vyzkoušet a popsat ti, jak funguje.

Už rozbalování ti vezme dech. Krásná padnoucí krabice a hezky zabalená termo lahev s designovým mramorovým víčkem a moc pěknou karabinou.

K čemu je dobrá

Lahev tě upozorňuje, jak jsi na tom s pitným režimem. Zabliká pokaždé, když se máš napít. Zvolit si můžeš mezi upozorněním každou hodinu nebo půl hodinu, případně nechat upozornění vypnuté. A vybrat si časy, kdy chceš být upozorňován. Také při poklepu na lahev se ti ve spodní části prostřednictvím blikání ukáže, zda jsi dostatečně hydratován. Pokud lahev na poklep odpoví plynulým rozsvícením, je vše v pořádku. Naopak 3 krátká bliknutí signalizují, že je čas se napít.



Specifikace lahve EQUA

  • Uchová nápoj 24 hodin chladný / 12 hodin horký.
  • Objem 680 ml.
  • Je z nerez oceli.
  • Do hrdla se vejdou i kostky ledu.
  • Průměr 73 mm, výška 250 mm.
  • Hmotnost lahve se smart trackerem: 470 g.
  • Vnitřní prostředí: min. -10 °C, max. +90 °C.

Párování

Nejprve stáhni aplikaci z App Storu, je sice celá v angličtině, ale porozumět jí je. Jmenuje se Equa. Už samotné nastartování lahve je zábava. Oddělíš spodní část a připojíš do adaptéru. Aplikace tě navede, jak přesně spárovat a pak se ti objeví ve spárovaných zařízeních Bluetooth. Stačí dvakrát zapojit a odpojit kabel, pokud ji tvůj telefon nevidí, stačí několikrát otočit spodní část vzhůru nohama - nebo jak už jsme zmiňovali, aplikace tě navádí krok po kroku.



První nastavení

Po spárování po tobě lahev bude chtít zadat Jméno, pohlaví, datum narození, váhu, výšku a informaci, jak moc jsi aktivní, aby ti přesně spočítala, kolik vody je pro tvé tělo optimální vypít.

Sledování pitného režimu

Moc se nám líbí mít otevřenou aplikaci a sledovat, kolik je právě vypito. Automaticky odečítá to, co jsi právě vypil. Můžeš ji kdykoli zase dolít. Navíc máš možnost zobrazit i zpětně, kolik jsi toho vypil. V kalendáři vidíš, nakolik máš splněno.





Bonus

Jako bonus najdeš přímo v aplikaci možnost „malé“ meditace (práce s dechem) a lahev tě vždy doprovází blikáním. Takže třeba před spaním, nebo když sedíš někde venku, máš ideální příležitost to zkusit. Další skvělá věc je, že přímo v menu najdeš články o lahvi, stačí kliknout na „hvězdičku“ a vše máš pod jednou ikonkou na jediném místě.





Závěrem

Lahev je určena především na vodu a v návodu je napsáno, že nedoporučují perlivé nápoje, což je jasné, protože pak hrozí při otevření vylití. Doporučují také nemýt v myčce. Návod na chytrou lahev najdeš tady. Podívej se také na video o této lahvi


Výhody/nevýhody

+ Světelné upozornění
+ Promyšlená aplikace, odečítání vody v reálném čase
+ Design
- Těžká, samotná lahev má cca 470 g
- Smart tracker není voděodolný

Koupit lahev