Deset nejlepších aplikací na iPhone pro školáky a studenty

Technologie hrají důležitou roli v našich každodenních životech a není před nimi úniku. Pokud vaše děti používají iPhone, naučte je dovednostem, které využijí nejen dnes, ale i později v životě. Můžete začít tím, že společně vyberete aplikace, které jim usnadní učení, a naučíte je tyto apky správně používat.

Existují dvě hlavní kategorie aplikací, které vašim dětem pomohou při dosahování vynikajících výsledků ve škole a při vzdělávání obecně. Aplikace, které podporují obecné znalosti a organizaci, patří do první kategorie, do druhé spadají nástroje, které rozvíjejí znalosti v konkrétních předmětech. Začněme budováním solidního základu organizačních, jazykových, kognitivních a studijních dovedností!

Úkol 1: Uspořádejte své poznámky, život a vůbec

Evernote je univerzální aplikace, která zefektivňuje psaní poznámek studentů, a lze ji využít k mnoha dalším účelům. Díky intuitivnímu uživatelskému rozhraní a výkonnému vyhledávání může Evernote nahradit kalendář, zápisník a úkolníček. Pokud by si vaše děti měly stáhnout jednu aplikaci, měl by to být Evernote, který jim umožní uspořádat si digitální život. Je k dispozici zdarma, s možností předplatného.

Pokud dáváte přednost specializovanému diáři pro školou povinné, zkuste myHomework Student Planner. To vám umožní sledovat rozvrh, domácí úkoly, testy a úkoly, to vše krásně zobrazené. Podporuje zápisy v rámci rozvrhu, časových bloků a kalendáře, takže studenti si mohou plánovat také mimoškolní aktivity. Skvělou funkcí jsou připomenutí a možnost zaznamenat různé školní akce nebo svátky. Aplikace je bezplatná, placená verze nabízí další témata, widget, možnost vkládat přílohy a rozhraní bez reklam.

Úkol 2: Opakování matka moudrosti

Kartičky flashcards jsou jednoduchý, ale výkonný nástroj k biflování a pamatování. Nejlepší přátelé porozumění jsou faktické znalosti, které můžete použít v těchto složitých myšlenkových strukturách. A právě tady přicházejí ke slovu kartičky. Elektronická alternativa k papírovým kartotéčním lístkům, které jste nosili s sebou a opakovali si s nimi slovíčka nebo jiné znalosti. Nyní si můžete vybrat z připravených flash karet nebo si vytvořit svoje vlastní. Remember nabízí kartičky pro 27 různých jazyků, s různou úrovní porozumění, s tematickými sadami, s možností her a profesionální výslovností. Verze Pro nabízí přístup ke všem funkcím produktu, včetně režimu Sprint.

FlashCards + by Chegg je jednoduchá aplikace, která se více zaměřuje na studenty a je hodnocena jako číslo jedna pro flashcards v App store. Nabízí šablonu pro vytváření karet a po vytvoření účtu můžete přidat neomezené balíčky. Aplikace umožňuje přidávat obrázky, vytvářet vlastní karty nebo používat karty, které vytvořili ostatní studenti. Můžete si ji stáhnout zdarma. Další alternativou je StudyBlue, která vám umožní sdílet karty s ostatními studenty nebo prozkoumat databázi milionů již hotových karet pro různé předměty.

Úroveň 3 - Prozkoumávejte svět

Můj nejmilovanější předmět, když mi bylo deset, byla encyklopedie s neuvěřitelnými deseti svazky. Celé hodiny jsem jí dokázala listovat a dostávat se od Descarta k tučňákům. Darujte svým dětem lásku k poznání a nechte je ponořit se do magického světa slovníků a encyklopedií. Wikipedia, s více než 40 miliony článků v téměř 300 jazycích, je oblíbená bezplatná online encyklopedie. Díky pohodlnému dark režimu a kontrole velikosti textu můžete upravit rozhraní, aby bylo vhodné i pro mladší čtenáře. Informační kanál je generován na základě již přečtených článků, obsahuje doporučené články, nejčtenější články, obrázek dne, události, které se v daný den odehrály, a okolní památky. Další praktická aplikace je Oxford Dictionary, v nejnovější verzi (vydání 2018) s více než 350 000 slovy, frázemi a významy. Díky ní můžete objevit desítky tisíc regionálně specifických záznamů, které odrážejí jedinečnou bohatost a globální přizpůsobivost anglického jazyka. Pokud chcete vylepšit svou angličtinu, prémiová verze slovníku obsahuje 75 000 zvukových výslovností běžných i neobvyklých slov.

Úroveň 4 - Uspořádejte své myšlenky

Jedním z nástrojů, které vaše děti budou používat a ocení po celý život, jsou mind mapy. Mind mapy jsou obvykle považovány za způsob, jak usnadnit brainstorming. Pro děti jsou mnohem užitečnější jako nástroje, které uspořádávají myšlenky a koncepty a vytvářejí několik úrovní složitosti. Jejich základní princip je super jednoduchý, ale extrémně mocný a umožňuje uspořádat myšlenky a myšlenky v hierarchii. Tento jednoduchý akt uvažování, kam patří myšlenka, koncept nebo úkol ve velkém schématu, skrývá tajný klíč ke kritickému myšlení a analýze. Dává jim nástroj, jak pracovat s abstrakcí, logickými principy a je skvělým základem pro kritické myšlení. Aplikace pro mind mapy vám umožní najít kontext a propojení z jedné myšlenky na druhou. Existuje mnoho aplikací, vybrali jsme několik, které stojí za to vyzkoušet. Většina aplikací pro mapování mysli je placena nebo jednorázově nebo jako nákupy v aplikaci.
MindNode 6 vám umožní zachytit vaše myšlenky v různých formách, včetně obrázků, odkazů, úkolů nebo rozšířených poznámek. S funkcí „Quick Entry“ můžete snadno přidávat různé myšlenky a uspořádat je později. Aplikace je placená po 14denní zkušební verzi. Mindly vám umožní soustředit se na myšlenky, koncepty a myšlenky vizuálním způsobem. Nákup v aplikaci odstraní limit počtu prvků, které můžete spravovat. Plná verze obsahuje nejširší škálu možností a funkcí exportu. A pokud chcete bezplatnou aplikaci, Mind Vector je cloudové řešení pro správu nápadů. Nabízí mind mapping, uspořádávání nápadů, brainstorming, dashboard a funkce spolupráce. Účet zdarma poskytuje až 3 mapy s omezenou funkčností, což ale stačí pro to, abyste mohli začít.

A je to. Pokud vaše děti začnou používat tyto aplikace, zejména Evernote, Wikipedii a flashcards, budou o několik kroků před svými spolužáky a možná dokonce i před většinou dospělých. Aplikace, které pomáhají s konkrétními školními předměty a tématy, probereme v dalším článku tohoto seriálu.