Apple uvedl na trh nový MacBook Air a aktualizovaný Mac mini

Apple aktualizoval svůj nejoblíbenější notebook. Nový MacBook Air má novou klávesnici, lepší výkon a větší základní úložiště.

Když se Apple loni v květnu vrátil u nových 16palcových MacBooků Pro ke klávesnici s nůžkovým mechanismem, uživatelé byli rádi. Teď jsou všechny nové modely vybaveny touto technologií a klávesnice s motýlkovým mechanismem se u nových produktů stávají minulostí. Nový MacBook Air 2020 není výjimkou.

Nový počítač je vybaven přejmenovanou klávesnicí Magic Keyboard s nůžkovým mechanismem. Nové klávesy se při stisknutí posunou pouze o 1 mm a šipky jsou opět uspořádány do tvaru písmena T.

Pokud jde o výkon, nový MacBook Air 2020 je dvakrát rychlejší než jeho předchůdce. Model na základní úrovni je vybaven dvoujádrovým procesorem 10. generace i3 s 1.1 GHz od Intelu, dražší modely jsou na výběr s čtyřjádrovým procesorem i7 s 1,2 GHz. Možnost zahrnout 8 nebo 16 GB RAM není k dispozici. Všechny modely mají GPU Intel Iris Plus zabezpečující o 80 % efektivnější grafické zpracování než dříve.

Základní možnost úložiště vzrostla na 256 GB SSD a lze jej upgradovat až na 2 TB. Nový MacBook Air také podporuje 6K displej a má pokročilé zvukové funkce s vylepšeným stereo zvukem.

Lehký a bleskově rychlý nový model je k dispozici ve třech různých barvách: stříbrná, vesmírně šedá a zlatá. Tělo počítače má svůj obvyklý unibody design vyrobený ze 100% recyklované hliníkové slitiny 6000.

Kromě nejlevnějšího notebooku Applu byl aktualizován také nejmenšího stolní počítač – Mac mini. Konfigurace se příliš nezměnila, ale základní úložiště je teď dvojnásobné. Čtyřjádrová verze je vybavena SSD diskem 256 GB (s možností upgradovat až na 2 TB) a šestijádrová verze začíná na 512 GB (také s možností upgradovat až na 2 TB).