Zapněte synchronizaci iPhonu a Macu přes Wi-Fi

I když už iTunes v systému macOS Catalina nenajdeme, jeho funkce zastoupí Finder a další aplikace. Kromě kabelového připojení můžete svůj Mac a iOS a iPadOS zařízení synchronizovat i bezdrátově. Jak tuto možnost správně nastavit?

Mac a iOS zařízení můžete synchronizovat, pokud jsou připojena ke stejné Wi-Fi síti. Chcete-li nastavit synchronizaci přes Wi-Fi, nejprve připojte zařízení k Macu pomocí kabelu USB nebo USB-C. Poté zapnete synchronizaci přes Wi-Fi a vyberete požadovaná nastavení synchronizace. Kdykoli bude toto zařízení připojené k Macu přes Wi-Fi, automaticky se synchronizuje.

Je to jednoduché:

  • iOS nebo iPadOS zařízení připojte k Macu pomocí kabelu USB nebo USB-C.
  • V bočním panelu Finderu vyberte dané zařízení.
  • Na záložce Obecné povolte možnost „Zobrazit tento iPhone, když je na Wi-Fi“.
  • Klikněte na Použít a vaše zařízení se zobrazí přes Wi-Fi v bočním panelu Finderu.

Kdykoli je zařízení připojeno k Macu, jeho obsah se automaticky synchronizuje a jeho ikonka se zobrazí v bočním panelu aplikace Finder. Pokud chcete synchronizaci spravovat ručně při každém připojení, zakažte možnost „Automaticky synchronizovat při připojení iPhonu“.

Před odpojením zařízení od Macu klikněte na tlačítko Vysunout. Ikonka zařízení zmizí z bočního panelu, ale synchronizace přes Wi-Fi zůstává aktivní.

I když povolíte synchronizaci přes Wi-Fi, budete stále moci zařízení obnovit při připojení přes kabel.

Synchronizace přes Wi-Fi je pomalejší než při použití kabelu. Pokud k Macu připojíte zařízení během synchronizace přes Wi-Fi, synchronizace bude pokračovat přes kabel. Pokud během synchronizace odpojíte zařízení od Macu, synchronizace se zastaví, i když je zapnuta synchronizace přes Wi-Fi. Synchronizace se obnoví, až když zařízení znovu připojíte pomocí kabelu nebo přes Wi-Fi.