Siri může automaticky přečíst vaše zprávy do sluchátek

V systému iOS 13 může osobní asistentka Applu číst příchozí oznámení z aplikací pro zasílání zpráv přímo do vašich uší, když nemáte telefon po ruce. Tato funkce nefunguje na původních AirPodech, ale pokud máte model druhé generace, budete ji mít k dispozici.

Tuto funkci podporují také sluchátka Powerbeats Pro, což nás vede k podezření, že funkce Oznamovat zprávy pomocí Siri vyžaduje čip H1, který pohání právě AirPods 2, AirPods Pro a Beats Solo Pro.

Možnost rychle poslechnout příchozí zprávu a reagovat na ni je bezpochyby úžasné vylepšení. Už nemusíte dvakrát klepnout na AirPods, abyste Siri vyvolali a požádali ji, aby nahlas přečetla příchozí zprávu.

Chcete-li, aby Siri automaticky nahlas přečetla vaši poslední příchozí zprávu, postupujte podle následujících kroků.

  • Otevřete aplikaci Nastavení na vašem iPhonu, iPadu nebo iPodu touch se systémem iOS 13 nebo novějším.
  • Klepněte na Oznámení.
  • Klepněte na Oznamovat zprávy pomocí Siri.
  • Přepněte přepínač vedle položky Oznamovat zprávy pomocí Siri do polohy zapnuto.
  • Chcete-li zabránit tomu, aby si Siri před odesláním přečetla vaši odpověď, přepněte možnost Odpovídat bez potvrzení.
  • Nyní klepněte na Zprávy pod nadpisem Oznamovat zprávy od.

Pokud nejste rodilý anglický mluvčí nebo vás Siri nepřesvědčila svým přepisem řeči, raději toto nastavení vypněte, abyste se ujistili, že Siri vše v pořádku pochopila.

Potom vyberte, od koho chcete tímto způsobem přijímat zprávy:

Všichni: Siri přečte nahlas zprávy od všech odesílatelů.
Poslední: Siri bude číst nahlas pouze zprávy od lidí, kteří vám nedávno zaslali zprávy.
Všichni: Siri bude číst nahlas všechny příchozí textovky.
Oblíbené: Hlasitě se vám budou předčítat pouze zprávy od vašich oblíbených kontaktů.

Podle Apple, pokud byla oznámení vypnuta pro konkrétní aplikaci pro zasílání zpráv, když povolíte Oznamovat zprávy pomocí Siri, toto oznámení se znovu zapne.

Kromě Zpráv budou v Nastavení> Oznámení> Oznamovat zprávy pomocí Siri uvedeny také všechny aplikace pro odesílání zpráv třetích stran, které jsou nainstalované na vašem iPhonu nebo iPadu. Díky tomu budete moci samostatně spravovat tuto funkci pro každou aplikaci pro zasílání zpráv. To se nám líbí!

Když je tato funkce zapnutá, vaše spolehlivá osobní asistentka přečte nahlas příchozí zprávu, ať už se jedná o iMessage nebo zprávu z aplikace pro zasílání zpráv třetí strany, pokud je integrována s osobní asistentkou pomocí API SiriKit Applu.

Siri přehraje zvuk, oznámí jméno odesílatele a přečte zprávu. Pak se zeptá, jestli chcete odpovědět. Jednoduše řekněte svou zprávu, nemusíte před odpovědí používat přivolání „Hey Siri“.

Tato funkce se hodí, když například běžíte na běžícím pásu, nebo si hrajete s dětmi nebo máte zkrátka ruce plné ruce práce. Bez ohledu na to se nyní můžete rychle a snadno zapojit do konverzace, i když právě děláte něco jiného.