Nové verze Final Cut Pro pro Mac i iPad

Na Mac a iPad přichází nové verze aplikace Final Cut Pro, pojď se podívat, co přináší!

Apple vydal nové verze aplikace Final Cut Pro pro iPad 2 a Mac 10.8. Tyto aktualizace ti promění iPad v ještě výkonnější produkční nástroj a na Macu ti zlepší organizaci práce díky funkcím s podporou umělé inteligence, což ti zvýší efektivitu práce.

Final Cut Pro pro iPad 2 plně využívá potenciál nového iPadu Pro s ultra rychlým čipem M4, který ti umožní až 2x rychlejší renderování oproti čipu M1 a podporuje přehrávání až 4x více streamů ProRes RAW videa. Díky nové funkci Live Multicam můžeš propojit až čtyři kamery a sledovat záběry ze všech najednou. Pokud používáš zároveň iPhone, můžeš pomocí nové aplikace Final Cut Camera sledovat záběry z různých kamer z pohledu režiséra a manuálně nastavovat své preference. Tato aplikace podporuje Live Multicam a můžeš ji použít i samostatně pro nahrávání videa na iPhone a iPad, s možností ručního nastavení ostření, rychlosti závěrky a citlivosti ISO.

Na přání nyní Final Cut Pro pro iPad 2 podporuje externí projekty, což ti zvýší flexibilitu práce s úložištěm u větších souborů. Můžeš tak vytvářet nebo otevírat projekty na externím úložném zařízení a šetřit interní úložiště. Nová verze také přináší podporu Apple Pencil Pro, kde je ovládání nástrojů Live Drawing díky nové funkci převalování ještě přesnější. Funkce stlačení ti umožní rychlé otevření palety štětců a nastavení.

Final Cut Pro pro Mac 10.8 posouvá tvoji práci na vyšší úroveň díky funkcím s umělou inteligencí, které přináší Neural Engine v čipu Apple. Nové funkce jako Enhance Light and Color a Smooth Slo-Mo ti automaticky vylepší barvy videa a zajistí plynulé prolínání snímků, což ti umožní dosáhnout vysoce kvalitních záběrů. Nové nástroje pro organizaci práce ti zvýší efektivitu v postprodukci, včetně možnosti pojmenování korekcí barev a videoefektů, vyhledávání klipů s chybějícími médii nebo efekty a vylepšeného vyhledávání textu v časové ose.

Pokud už Final Cut Pro používáš, můžeš si stáhnout verzi pro iPad 2 a Mac 10.8 jako bezplatnou aktualizaci. Pokud ne, můžeš si Final Cut Pro pro iPad 2 pořídit v App Storu za 129 Kč měsíčně nebo 1290 Kč ročně a Final Cut Pro pro Mac 10.8 v Mac App Storu za 7990 Kč.


Mrkni se na aktuální nabídku iPadů