Na co si dát pozor při nákupu a prodeji Apple Watch z druhé ruky

Při prodeji použitých Apple Watch klidně může nastat problém, že je nový majitel nemůže aktivovat. To pochopitelně povede k několika trapným minutám a zmatenému drbání se na hlavě. Ukážeme vám, na co si dát pozor před tím, než prodáte nebo koupíte Apple Watch z druhé ruky, aby se vás popsaná situace netýkala.

Možná si pěkná část s výše zmíněným příběhem setkala. Nejenže je to nepříjemné, ale může to úplně zkazit první momenty nadšení z nového zařízení od Applu. Zejména když prodejce ani kupující netuší, co s tím. Odpovědí je resetování do továrního nastavení – jde obvyklý krok prakticky u všech produktů Applu, ať už jde o iPhone, iPad, Mac nebo třeba právě Apple Watch. U chytrých hodinek jej provedete stisknutím korunky Digital Crown a následnou volbou Nastavení > Obecné > Obnovit. Zařízení vás varuje, že po potvrzení smažete veškerý obsah hodinek. Stejně to funguje i u iPhonu.

Obvykle po resetu dostanete informační mail o tom, že vaše zařízení zmizelo ze služby Najít iPhone, takže nejde použít Režim ztráty a že systém odhlásil zařízení z vašeho Apple ID. V případě Apple Watch toto nastane pouze v případě, že už jste předtím zrušili synchronizaci hodinek s iPhonem. To můžete udělat v aplikaci Watch, kde v záložce Moje hodinky kliknete na písmenko „i“ vedle zařízení a kliknete na Zrušit spárování Apple Watch. Jakmile tak učiníte a resetujete zařízení do továrního nastavení, nový majitel hodinky bude moci aktivovat bez jakéhokoliv problému.

Není problém, ani když tento článek čtete se zpožděním – můžete zrušit spárování dvou zařízení i na dálku. Zaprvé musíte odstranit své Apple ID z Apple Watch. Jděte do nastavení vašeho iPhonu či iPadu, následně klikněte na své jméno a sjeďte níže. Vyberte Apple Watch a smažte je ze seznamu. Zadruhé otevřete Najít iPhone, klikněte na Watch, následně pak na „i“ v pravém spodním rohu. Své zařízení můžete odhlásit kliknutím na své iCloud ID ve spodní části, stejně tak vypnete možnost Režimu ztráty.

To samé můžete provést v jakémkoliv prohlížeči. Prostě otevřete stránku iCloud.com, přihlaste se pomocí Apple ID a vaše zařízení následně najdete v nastavení. Ze seznamu jen smažte Apple Watch. Jakmile tak učiníte, klikněte na Najít iPhone, přihlaste se do svého iCloudu a klikněte na záložku „Všechna zařízení“. Najděte Apple Watch, klikněte na „i“ a vyberte možnost smazat. Od teď by neměl být žádný problém spárovat hodinky z novým iPhonem s jiným účtem.