Kolik iCloud účtů může být aktivováno na jednom zařízení?

Když prodáváte, kupujete nebo jen přenecháváte členům rodiny svůj iPhone, můžete narazit na zvláštní problém. Na jedno zařízení lze zaregistrovat pouze tři Apple ID. Co to přesně znamená a jak to vyřešit? Čtěte dále.

Tento fenomén je založen na propojení Apple ID a účtu iCloud. Tyto dvě věci nejsou to samé, ačkoliv jsou si velice podobné. Kvůli omezení umožňuje Apple zaregistrovat na jedno zařízení pouze tři Apple ID. To může znamenat problém, pokud si chcete jakožto nový uživatel Applu zaregistrovat nový účet a s ním i iPhone.

Pravděpodobně jde o to, že účet iCloud je propojený s každým novým Apple ID, což s sebou přináší 5 GB zdarma. Pokud vám stanovený limit nestačí, můžete si samozřejmě zaregistrovat účet na jiném zařízení, a poté se s ním přihlásit na tom svém.

Když si zakládáte nové Apple ID, propojíte ho také se svým zařízením. Zároveň s tím se vytvoří i nový iCloud účet. Pokud předchozího uživatele požádáte, aby dané zařízení od svého Apple ID odebral, měl by být problém s omezením vyřešen. Nejjednodušší je tedy se přihlásit na icloud.com a požádat bývalého uživatele o odstranění zařízení z jeho seznamu.

Může se ovšem stát, že ani to nepomůže. V takovém případě byste měli kontaktovat českou podporu Applu.