Jak vypadá nový App Store pro Apple Watch

S aktualizací watchOS 6 pro Apple Watch představil Apple něco úplně nového: dedikovaný App Store. Takže pokud chcete stáhnout novou aplikaci pro své inteligentní hodinky Apple Watch, nemusíte je hledat dále než na zápěstí.

Díky aktualizaci je snadné aplikace vyhledávat a stahovat přímo z hodinek a do hodinek, aniž byste k tomu potřebovali iPhone.

Jak používat App Store na Apple Watch

Ujistěte se, že jste své Apple Watch aktualizovali na watchOS 6 nebo novější. Poté stiskněte korunku Digital crown a v seznamu nainstalovaných aplikací vyberte App Store.

Pokud potřebujete pomoc s konkrétní položkou, můžete přejít na jednu z následujících sekcí:

Procházení a hledání aplikací

Po otevření obchodu App Store se v horní části zobrazí vyhledávací pole a pomocí korunky Digital Crown můžete procházet sbírkami doporučených aplikací. Uvidíte populární kategorie jako Orchestr na cesty nebo Ve formě s Apple Watch. Klepnutím na kategorii nebo tlačítko Zobrazit vše můžete aplikace zobrazit.

Chcete-li použít funkci hledání, stačí klepnout do pole Hledat. Poté zvolte možnost Diktování nebo Klikyháky a zadejte klíčové slovo. Také si můžete vybrat ze seznamu Populární.

Stáhnutí aplikací a informace

Když uvidíte aplikaci, která vás zajímá, stačí na ni klepnout a získáte další informace. Položky jsou podobné jako v App Store pro iPhone: cena, popis, snímky obrazovky, vývojář a hodnocení ve formě hvězdiček. Pokud přejdete o něco dále, můžete klepnout na možnosti hodnocení a recenze, historie verzí, informace (velikost, kompatibilita, jazyky) a ochrana osobních údajů.

Chcete-li stáhnout bezplatnou aplikaci, klepněte na Získat a u placené aplikace klepněte na cenu. Můžete být vyzváni k zadání hesla pro svůj App Store na vašem iPhonu, svůj nákup nebo stažení potvrďte dvojitým stisknutím bočního tlačítka.

Informace o vašem účtu

V App Store na Apple Watch si můžete prohlédnout i podrobnosti o svém účtu. Na hlavní obrazovce App Store použijte korunku Digital Crown, posuňte se až dolů a klepněte na Účet.

Zobrazí se možnosti Koupené a Aktualizace. Zde najdete aplikace, které jste zakoupili a stáhli, spolu s aplikacemi, které mají k dispozici aktualizace. Pokud používáte rodinné sdílení, můžete klepnutím na člena rodiny zobrazit také jeho nákupy.

App Store v aplikaci Watch

Aplikace Watch na vašem iPhonu stále obsahuje v dolní části tlačítko App Store. Pokud na něj klepnete, zobrazí se vám připomenutí, že k App Store máte přístup přímo z vašich hodinek. Nebo můžete klepnout na tlačítko Objevujte aplikace pro hodinky v iPhonu, čímž se otevře sekce pro Apple Watch v App Store pro iPhone.